18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.05.2024 18:08 | Son Güncelleme: 20.05.2024 19:22

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan Netanyahu için çıkarılan yakalama kararına tepki

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkındaki "yakalama kararı" başvurusuna tepki gösterdi
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan Netanyahu için çıkarılan yakalama kararına tepki

Herzog, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, UCM Başsavcısı Kerim Han'ın açıklamasının ölçüyü aştığını ve uluslararası yargı sisteminin çöküş tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanı Herzog, Netanyahu ve Gallant hakkındaki yakalama kararı başvurusunun "tek taraflı siyasi bir adım" olduğunu iddia etti.

Ne olmuştu?

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunduğunu bildirmişti.

UCM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Han, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ilaveten Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar ve Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed ed-Dayf hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunmuştu.

Kaynak: AA