İsrail ordusu, pazar gününden itibaren Gazze’nin El-Mevasi, Deyr el-Belah ve Gazze kentinde her gün saat 10.00 ile 20.00 (TSİ) arasında “insani amaçlı taktik duraklamalar” yapacağını duyurdu.
Açıklama, bölgede insani yardım ulaştırılmasına olanak sağlanması amacıyla yapıldığı şeklinde değerlendirildi. Ancak duyurunun ardından geçen sürede saldırıların sürdüğü bildirildi.
İsrail, pazar günü sabah saatlerinden bu yana Gazze'de en az 15 Filistinliyi öldürdü. Bir gün önceki saldırılarda ise aralarında yardım bekleyen 42 kişinin de bulunduğu en az 71 kişi hayatını kaybetmişti. Ayrıca beş Filistinlinin açlık nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı.
Özgürlük Filosu’na müdahale
İsrail ordusu, Gazze ablukasını kırmayı amaçlayan Özgürlük Filosu’na ait El-Handala gemisine el koyduğunu duyurdu. Gemide bulunan 21 mürettebat gözaltına alındı.
Geminin, İsrail ablukasını delerek Gazze’ye yardım ulaştırmayı hedeflediği belirtiliyordu.
Gazze’de Can Kaybı 59 Bini Aştı
7 Ekim 2023'te Hamas’ın düzenlediği saldırının ardından başlayan İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında bugüne kadar en az 59 bin 733 kişi hayatını kaybetti, 144 bin 477 kişi ise yaralandı.
İsrail tarafında ise 7 Ekim saldırılarında bin 139 kişinin öldüğü, 200'den fazla kişinin de rehin alındığı belirtilmişti.
Kaynak: Gazete Oksijen
