30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.11.2023 02:43 | Son Güncelleme: 12.11.2023 09:14

İsrail ile Filistinliler arasında ABD ve Katar arabuluculuğunda yoğun görüşme yürütüldüğü iddiası

İsrail ile Filistinliler arasında esir takasını ve Gazze'deki çatışmalara insani ara verilmesini içeren bir anlaşmaya varılması için ABD ile Katar'ın arabuluculuğunda yoğun görüşmelerin yürütüldüğü iddia edildi
İsrail ile Filistinliler arasında ABD ve Katar arabuluculuğunda yoğun görüşme yürütüldüğü iddiası

İsrail devlet televizyonu KAN'a göre, Hamas ile İsrail arasında bir anlaşmaya varılması için geçen saatlerde ABD ve Katar arabuluculuğunda yoğun görüşmeler yapıldı. Habere göre, görüşmelerde Hamas, söz konusu anlaşmanın, Gazze'ye yakıt girişi, ağır cezalara çarptırılan Filistinli güvenlik mahkumlarının serbest bırakılması ve çatışmalara ara verilmesi konularını içermesini istedi.

Tel Aviv hükümeti daha önce, İsrailli esirlerin serbest bırakılması şartıyla çatışmalara insani ara verilmesini kabul edebileceğini açıklamıştı.

İsrail Kanal 13 Televizyonu ise yetkili kaynaklardan aktardığı haberinde, esir takasıyla ilgili ciddi bir anlaşma üzerinde müzakere yürütüldüğünü aktardı. Haberde, söz konusu anlaşma gerçekleşirse, Filistinli güvenlik mahkumlarına karşılık Hamas'ın elindeki İsrailli esrilerin serbest bırakılacağı, Gazze'ye yakıt girişine izin verileceği ve çatışmalara birkaç gün ara verileceği kaydedildi.