01 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.10.2024 00:18 | Son Güncelleme: 01.10.2024 00:24

İsrail ordusu 'boşaltın' uyarısı yaptı: Beyrut'un Dahiye bölgesini vurmaya başladı

İsrail savaş savaş uçakları, kısa süre önce yaptığı Beyrut'un Dahiye bölgesindeki bazı yerleri boşaltın çağrısının hemen ardından bölgeyi bombalamaya başladı
İsrail ordusu 'boşaltın' uyarısı yaptı: Beyrut'un Dahiye bölgesini vurmaya başladı

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee'nin X sosyal medya platformundan yaptığı "boşaltın" açıklamasından kısa süre sonra hava saldırıları başladı.

İsrail savaş uçakları tarafından hava saldırıları, başkent Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın kalesi olarak görülen Dahiye bölgesindeki El-Leyleki, Haret Hireyk ve Burc el-Baracine mahallelerini hedef aldı.

Can kaybı ya da maddi hasara ilişkin henüz bilgi bulunmuyor.

Lübnan sınırında hareketli saatler

İsrail ordusu, Lübnan sınırındaki üç yerleşim yerini "askeri yasak bölge" ilan ettiğini ve buralara girişin yasaklandığını açıkladı.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Lübnan sınır hattının sıfır noktasındaki Metula (Matalla), çevresindeki Misgav Am ve Kfar Giladi yerleşimleri "kapalı askeri bölge" ilan edildi. Bu bölgelere girişin yasaklandığı duyuruldu.

Askeri araçlar ilerlemeye başladı

İsrail ordusunun topçu atışlarıyla bombalamaya başladığı Lübnan'ın güneyinde el-Vezzani sınır bölgesinin karşısındaki Abel el-Kamh beldesi yönünde hareket eden askeri araç sesleri duyuldu.

Görgü tanıkları, çok sayıda askeri araç uğultusunu duyduklarına vurgu yaparak, İsrail topçularının da el-Vezzani sınır bölgesini topçu atışlarıyla vurduğunu kaydetti.

Lübnan ordusu bazı mevzilerden çekildi

Lübnan ordusunun İsrail sınırına yakın noktalardaki pozisyonlarını bırakarak sınırdan 5 kilometre geriye çekildiği bildirildi.

Hizbullah: İran bizim yanımızda

Bu sırada Hizbullah milletvekili Hasan Fadlallah, yerel yayın kuruluşuna verdiği demeçte, örgütün İran'dan yardım istemediğini belirtti ve “Çünkü bizim yanımızdalar” dedi.

ABD bilgilendirildi

İsrail, ABD'ye Lübnan'da her an başlayabilecek sınırlı bir kara harekâtı planladığını söyledi. Washington Post'un kimliği açıklanmayan ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, muhtemel kara harekâtı İsrail'in 2006'da Hizbullah'a karşı savaşından daha küçük çaplı olacak ve sınıra yakın yerleşim yerlerinin güvenliğine odaklanılacak.