21 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.10.2023 20:21 | Son Güncelleme: 10.10.2023 20:50

İsrail Savunma Bakanı Gallant: Gazze asla eski haline dönmeyecek

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik “topyekün saldırıya” geçtiğini duyurdu. Gallant, “Tüm dizginleri bıraktım” ifadesini kullandı
İsrail Savunma Bakanı Gallant: Gazze asla eski haline dönmeyecek

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Filistinli savaşçılar ile çatışmalar dördüncü gününde aralıksız sürerken, Gazze’ye yönelik “tam saldırı” pozisyonuna geçtiklerini açıkladı.

Times of Israel'in haberine göre; Gallant, Gazze sınırındaki birliklere "Tüm kısıtlamaları kaldırdım, bölgenin kontrolünü [yeniden] ele geçirdik ve tam taarruza geçiyoruz" dedi.

Gallant sözlerine şöyle devam etti: “Burada gerçekliği değiştirme kabiliyetine sahipsiniz. Ödenen bedelleri gördünüz, değişimi de göreceksiniz. Hamas Gazze’de değişim istedi, düşündüklerinden 180 derece farklı bir değişim olacak. Bu andan pişman olacaklar, Gazze asla eski haline dönmeyecek.”

Gallant, "Kim kafa kesmeye, kadınları, Holokost'tan kurtulanları öldürmeye gelirse, onu tüm gücümüzle ve taviz vermeden ortadan kaldıracağız" diye ekledi.

Aylar sürecek bir harekât hazırlığı

Bu arada The Times of Israel'e konuşan Mısırlı bir yetkili, İsrail'in Gazze'de aylar sürecek bir kara harekatına hazırlandığını ve bu mesajın Kudüs'ten Kahire'ye iletildiğini söyledi.

Mısırlı yetkili, İsrail'in şu ana kadar Kahire'nin gerilimi düşürmek için arabuluculuk yapma çabalarını reddettiğini ve ateşkes fikrine sıcak bakmadan önce Hamas'a öldürücü bir darbe vurmak istediğini belirtiyor.

Öte yandan Reuters’ın bir Batılı yetkiliye dayandırdığı haberine göre; Gallant perşembe günü Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılacak. Gallant'ın toplantıya video-bağlantı yoluyla katılacağı belirtildi.