27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.07.2023 13:47 | Son Güncelleme: 03.07.2023 14:14

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani: Fransa'daki protestoların yayılması engellenmeli

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Fransa'da polisin bir genci vurmasıyla patlak veren protestoların başka bölgelere yayılmasının önlenmesi gerektiğini söyledi
İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani: Fransa'daki protestoların yayılması engellenmeli

Rai3 kanalındaki programda uluslararası gündeme dair değerlendirmelerde bulunan İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Fransa'da yaşanan olaylara ilişkin, "Bu durumun, bir çalkantının yaşanmakta olduğu Belçika, İsviçre ve Fransızca konuşulan tüm alana saman alevi gibi yayılmasını engellemeliyiz. Şiddete karışanlar izole edilmeli ve sorunlar siyaset yoluyla çözülmeli" dedi.

"Dün gece itibarıyla biraz daha düzelmiş görünüyor"

Ülkedeki olayların dün gece itibarıyla biraz daha düzelmiş göründüğünü belirten Tajani, Fransa'daki İtalyan vatandaşlarına yerel güvenlik güçlerinin bilgilendirmelerini takip etmelerini ve çatışma alanlarından uzak durmalarını tavsiye etti.

Rusya-Ukrayna Savaşı'yla ilgili olarak da Tajani, "Gerçekten barış istiyorsak Ukrayna'nın Ruslar tarafından işgal edilmesini önlemeliyiz. Şimdi bir karşı saldırı var ve Ukraynalılar topraklarını geri alıyor. Umuyorum ki Çin, (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'i geri adım atmaya ve birliklerini geri çekmeye ikna etmede olumlu bir rol oynar. Gerçek barışı sağlamanın tek yolu bu" diye konuştu.

Kaynak: AA