09 Ekim 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.06.2022 15:56 | Son Güncelleme: 10.06.2022 22:57

İtalya'da Eczacıbaşı çalışanlarının bulunduğu özel helikopteri arama çalışmaları sürüyor

İtalya'da Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nde çalışan 4 Türk ile birlikte 7 kişinin bulunduğu helikopteri arama çalışmaları sürüyor. Lucca İtfaiye Komutanlığı Müdür Yardımcısı Giunti Gilberto, "30 kilometrekarelik bir alanda aramalarımız devam ediyor" açıklaması yaptı
İtalya'da Eczacıbaşı çalışanlarının bulunduğu özel helikopteri arama çalışmaları sürüyor

İtalya'da dün Lucca kentine bağlı Capannori Tassignano Havaalanı'ndan havalanan Agusta Koala AW119 tipi bir helikopterin radardan kaybolduğu açıklandı.  Helikopteri arama çalışmalarının Toskana ve Emilia-Romagna bölgelerinin sınır kesiminde sürdüğü ifade edildi. Helikopterde 6 yabancı, 1 İtalyan pilot bulunduğu, yabancılardan 4'ünün Türk, 2'sinin de Lübnanlı olduğu açıklandı. 

Dün gece verilen aranın ardından güneşin doğmasıyla yeniden başladığı bildirildi. İtalya İtfaiyesi (Vigili del Fuoco), Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Toskana ve Emilia Romagna bölgeleri arasındaki dağlık alanda çalışmaların sürdüğünü açıkladı. İtalyan basını da arama kurtarma çalışmalarının, Modena kenti yakınlarındaki Pievelago mevkisindeki dağlık alanda sürdüğünü yazdı. 

Bülent Eczacıbaşı sabah özel uçakla Modena'ya gitti

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nden açıklama

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nden yapılan son açıklamada arama çalışmalarına dair güncel durum paylaşıldı. Açıklamada, "İtalya'da Modena civarında radardan kaybolan ve içinde Eczacbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzda görev yapan dört arkadaşımızın da bulunduğu helikopteri arama çalışmaları, geniş bir ekip tarafından sürdürülüyor. İtalyan yetkilileri verdiği bilgiye göre arama çalışmaları, helikopterden en son alınan sinyaller ve güzergah doğrultusunda havadan helikopter ve dronelar, karadan ise resmi ve sivil arama kurtarma ekiplerinin yoğun çabaları ile yürütülüyor.

Bölgeye giden Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve üst düzey yöneticilerimiz, Büyükelçimiz Ömer Gücük ile birlikte arama çalışmalarını yakından takip ediyorlar. Tüm dualarımız, arkadaşlarımızdan gelecek iyi bir haber için" ifadeleri yer aldı.  

Dışişleri'nden açıklama: Çalışmalar sürüyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç de yaptığı açıklamada, "İtalya’nın Lucca kentinden havalanan ve içinde dört vatandaşımızın da bulunduğu bir helikopter ile dün radar teması kesilmiştir. İtalyan uzman ekiplerinin helikopteri arama kurtarma çalışmaları sürmektedir. Bu çalışmalar, Roma Büyükelçiliğimiz ve Milano Başkonsolosluğumuzca, İtalyan makamlarıyla temas halinde yerinde takip edilmektedir" dedi.

"Yaklaşık 30 kilometrekarelik bir alandan bahsediyoruz"

İtalyan İtfaiyesinin koordine ettiği çalışmalara İtalyan Hava Kuvvetleri, Sivil Savunma ekipleri ve gönüllüler de katılıyor. İtfaiye ekipleri, arama kurtarma çalışmalarını, Pievepelago kasabası yakınlarında helikopterde bulunan kişilerin telefonlarından sinyal alınması sebebiyle bu alanda yoğunlaştırdı.

Lucca İtfaiye Komutanlığı Müdür Yardımcısı Giunti Gilberto, "Dün öğleden sonradan itibaren bu helikopterin kaybolduğu haberi gelmesinden itibaren arama faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Biz itfaiye olarak sahada arama çalışmalarını koordine ediyoruz. Hava Kuvvetleri de havadan arama tarama faaliyetlerini yürütüyor" ifadelerini kullandı.

Aramalarının hem Lucca hem de Modena vilayetinde devam ettiğini aktaran Gilberto, bulundukları bölgede hem pilottan hem de kayıp bir yolcudan sinyal aldıklarını belirtti.

"Aramalar aralıksız sürüyor"

Gilberto, "Özellikle kayıp yolcunun telefonundan aldığımız sinyal, bizim alanı belirlememizde yardımcı oldu ancak bu alan çok geniş. Yaklaşık 30 kilometrekarelik bir alandan bahsediyoruz. Bu alan, telefon verilerinden datalarla belirlendi. Hem karada hem helikopterle sinyallerin bize gösterdiği yerde helikopteri bulmaya çalışıyoruz. Drone'larımız, can kurtaran köpeklerimiz var. Sabahtan beri aralıksız çalışıyorlar. Gece de devam ettik bazı özel teknik ekipmanlarımızın yardımıyla. Aramalarınız aralıksız sürüyor" diye konuştu.

"Amacımız onları bulmak"

Helikopterdekiler için umut olup olmadığı sorusuna Gilberto, "Amacımız onları bulmak. Sahada bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Kolay bir durum olmadığını tekrar ediyorum zira arazi çok geniş ve kendine has zorlukları var. Çalışmalarımızı bir an önce sonuçlandırmak için elimizden geleni yapacağız" yanıtını verdi.

Bölgeye yakın olan Castiglione di Garfagnana'daki çim sahaya inen itfaiye helikopteri de yüklendiği sinyal tespit edici cihazla yeniden havalanarak arama çalışmalarına katıldı.

Kaynak: AA