25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.11.2022 14:53 | Son Güncelleme: 16.11.2022 15:30

Ivanka Trump: Babamın kampanyasının parçası olmayacağım

Ivanka Trump, çocuklarına ve ailesine öncelik vermeyi seçtiğini söyleyerek ABD siyasetinden çekilmeye ve babasının 2024'te Beyaz Saray'ı yeniden ele geçirme teklifine aktif olarak katılmamaya karar verdi
Ivanka Trump: Babamın kampanyasının parçası olmayacağım

Donald Trump, 2024 seçimlerinde adaylığını koyacağını ilan etti. Eşi Melania ve oğlu Eric de dahil olmak üzere aile üyeleri de yanındaydı. Ivanka Trump'ın kocası Jared Kushner bile törene katıldı. Ama Ivanka yoktu.

Ivanka Trump yaptığı açıklamada "Babamı çok seviyorum. Bu kez küçük çocuklarıma aileme öncelik vermeyi tercih ediyorum. Siyasete dahil olmayı planlamıyorum. Babamı her zaman sevecek ve destekleyecek olsam da, bundan sonra bunu siyasi arenanın dışında yapacağım. Amerikan halkına hizmet etme onuruna sahip olduğum için minnettarım ve yönetimimizin başarılarının çoğuyla her zaman gurur duyacağım" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Ivanka Trump ve Kushner, Trump'ın yönetiminde kilit roller oynadılar ve kısmen Demokratların ağırlıkta olduğu Manhattan'ın elit sosyal çevresinin olumsuzluklarını idare ettiler. Donald Trump 2020'de Joe Biden'a karşı kaybettiğinden beri Ivanka Trump ve ailesi Florida'da pahalı bir malikanede oturuyor. Kısa bir süre önce, 2021'de ABD Kongre Binası'nda Trump'ın aşırılık yanlısı destekçilerinin seçim yenilgisini tersine çevirmeye çalıştığı ayaklanmayı soruşturan özel kongre paneli olan 6 Ocak komitesi önünde ifade verdi. Ivanka Trump o gün babasıyla birlikte Beyaz Saray'daydı ve komitenin görüştüğü 800'den fazla tanıktan biri oldu. Komite başkanı Kongre üyesi Bennie Thompson, Ivanka'nın ifadesini geveze değil ama yardımcı olarak nitelendirdi.