05 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.02.2024 15:13 | Son Güncelleme: 26.02.2024 15:24

Jacob Rothschild 87 yaşında hayatını kaybetti

Dünyanın en zengin ve etkili ailelerinden biri olan Rothschild ailesinin üyesi Lord Jacob Rothschild 87 yaşında hayatını kaybetti
Fotoğraf: Getty Images
Fotoğraf: Getty Images

Rothschild ailesi Lord Jacob Rothschild'in 87 yaşında öldüğünü açıkladı. Aile basın açıklamasında babaları Jacob’ın birçok insanın hayatında önemli bir varlık olduğunu söyleyerek Yahudi geleneklerine uygun olarak küçük bir aile töreniyle gömüleceğini belirtti.

Ailes PA Media haber ajansına yaptığı açıklamada "Babamız Jacob, birçok insanın hayatında önemli bir yere sahipti, son derece başarılı bir finansör, sanat ve kültür savunucusu, İsrail'deki ve Yahudi kültüründeki hayırseverlik çabalarının tutkulu bir destekçisi, sadık bir kamu görevlisiydi, bir çevreci ve çok sevilen bir arkadaş, baba ve büyükbabaydı" dedi.

"Hepimiz ondan ilham alacağız"

Rothschild Vakfı ise internet sitesinde yayınladığı açıklamada şunları söyledi:

Rothschild Vakfı, İngiliz yaşamının birçok alanında derin bir fark yaratan, iş adamı, girişimci, hayırsever ve kültür lideri olan Başkanı Lord Rothschild'in ölümünü duyurmaktan üzüntü duymaktadır. Diğer kurumların yanı sıra Ulusal Galeri, Milli Piyango Miras Fonu ve ailenin amiral gemisi Waddesdon Malikanesi'ni yönetti. Bazıları Buckinghamshire'daki evine yakın, diğerleri İsrail, Arnavutluk, Yunanistan ve Amerika Birleşik Devletleri kadar uzak olan birçok davayı destekledi. Topluluklara, çevreye, eğitime ve hepsinden önemlisi sanata yardım etmeye kendini adamıştı. Ülkesine yaptığı örnek hizmet, GBE, CVO ve Liyakat Nişanı üyesi olarak birçok kez takdir edildi.

Jacob Rothschild olağanüstü bir insandı ve kaybı birçok kişi tarafından hissedilecek. Aile, onun mirasını ve sevdiği ve bağışladığı vakfı sürdürmeye kararlıdır. Kızı Hannah, Rothschild Vakfı'nın Başkanlığı görevini üstleniyor. Hepimiz onun vizyonundan, hırsından ve mükemmelliğe olan bağlılığından ilham alacağız.

Jacob Rothschild

Ünlü İngiliz bankacılık hanedanının bir üyesi olan Rothschild, 1988'de RIT Capital Partners'ın başkanı oldu ve 2019'da istifa etti. Rothschild, 2003 ile 2008 yılları arasında BSkyB Television'ın başkan yardımcısıydı. Aynı zamanda sanat patronu olan Rothschild, 1985 ile 1991 yılları arasında Ulusal Galeri'nin heyet başkanlığını yaptı. Ulusal Miras Vakfı’nın başkanı olarak da 1994'ten 1998'e kadar görev yaptı. Jacob Rothschild, Oxford Üniversitesi Christ Church Koleji'nde tarih okumadan önce Eton Koleji'nde eğitim gördü.