23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.01.2023 10:28 | Son Güncelleme: 12.01.2023 11:00

Jill Biden vücudundaki kanser riskli lezyonlar nedeniyle ameliyat edildi

ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden cilt kanseri riski taşıyan lezyonu aldırmak için amileyat oldu. Operasyon sırasında iki riskli lezyon daha tespit edildi ve alındı. 9 saat süren ameliyatın ardından Beyaz Saray'a dönen first lady'nin moralinin iyi olduğu açıklandı
Jill Biden vücudundaki kanser riskli lezyonlar nedeniyle ameliyat edildi

Bir hafta önce Beyaz Saray, First Lady Jill Biden’ın sağ gözünün üzerinde bulunan ve rutin bir cilt kanseri muayenesi sırasında tespit edilen küçük bir lezyonun giderilmesi için Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nde, Mohs ameliyatı olarak bilinen kanser aldırma ameliyatı olacağını duyurdu. ABD başkanının karısı Jill Biden rutin ameliyatı için dün hastaneye gitti.

Vücudunda toplam üç kanser riskli lezyon çıktı

First Lady’nin dün yapılan ameliyatı sırasında doktorlar, diğer gözünün üzerinde ve göğsünün sol kısmında olmak üzere iki farklı kanser riski taşıma potansiyeli olan lezyon tespit edildi. Toplam üç adet lezyonun alındığı ameliyat sonrasında yapılan biyopsi raporuna göre lezyonlardan iki tanesinin kanserli dokuya sahip olduğu ortaya çıktı.

 First lady'nin durumu iyi

Beyaz saray doktoru Dr. Kevin O’Connor’ın açıklamasına göre tüm kanser riski taşıyan dokular alındığı için ameliyat başarıyla sonuçlandı. First Lady’nin durumu iyi, Connor Jill Biden için “First Lady’nın yüzünde bir miktar şişlik ve morarma var ancak morali yerinde ve kendini iyi hissediyor” sözlerini kullandı.

Ameliyatı sırasında eşine eşlik eden ABD Başkanı Joe Biden, ameliyat raporlarının temiz çıkması üzerine Beyaz Saray’a akşamüzeri dönüş yaptı. First Lady’in sözcüsü Vanessa Valdivia’nın açıklamaları da Jill Biden’ın durumunun iyi olduğu yönünde.

Biden'ın en büyük oğlu kansere yenik düşmüştü

Joe Biden’ın eski eşi Neilia Hunter’dan olan çocuğu eski Delaware Başsavcısı Beau Biden, 2015 senesinde beyin kanserine yenilerek hayata veda etmişti. Neilia Hunter da 1972 senesinde ABD başkanından olan üç çocuğuyla birlikte girdiği trafik kazasında, kızları Naomi ile birlikte hayata gözlerini yumdu. Biden’ın şu anki karısı Jill Biden’ın First Lady olduğundan beri en önemli önceliklerinden biri ise kanserle mücadele. 1993 yılında dört arkadaşına meme kanseri teşhisi koyulduğundan beri Jill Biden bu mücadeleyi veriyor.