26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.10.2022 15:15 | Son Güncelleme: 29.10.2022 15:37

Just Stop Oil üyeleri Londra'nın merkezinde yolu keserek sloganlar attı

İklim aktivistleri grubu Just Stop Oil üyeleri Londra'daki protestolarının 29. gününde şehrin güney ve batısındaki yolları kapatarak trafiği engelledi
Just Stop Oil üyeleri Londra'nın merkezinde yolu keserek sloganlar attı

Londra'daki Just Stop Oil gösterilerinin 29. gününde de gerginlik had safhaya ulaşırken grup üyeleri yeni bir eylem gerçekleştirdi. Öğle saatlerinde 61 protestocu Charing Cross Road, Kensington High Street, Kennington Road ve Blackfriars Road'da yürüyüş yaptı ve ellerinde pankartlarla yere oturdu. Bazıları ellerini asfalta yapıştırırken bazıları da birbirlerine kenetlenerek trafiği durdurdu.

Grup sözcüsü, "Bu tek günlük bir etkinlik değil, bizi her gün ve her yerde bekleyin. Destekçilerimiz bugün, yarın ve ertesi gün talebimiz karşılanana kadar her gün geri dönecekler. Birleşik Krallık'ta petrol ve gaza hayır. Yasalarda yapılacak değişikliklerle gözümüz korkutulmayacak, barışçıl insanları susturmak için alınan özel tedbir kararlarıyla durdurulmayacağız" açıklamasında bulundu.

Gösteriye Leeds'ten katılan felsefe öğrencisi 20 yaşındaki Anna Berrill, "Bunu yapıyorum çünkü bizim eylemlerimiz yüzünden yaşanan ve yaşanmaya devam edecek olan trajedilere tanık olmak kalbimi kırıyor ve parçalanan bir dünyada yaşayıp hiçbir şey yapmamak dayanılmaz bir şey" dedi. Just Stop Oil, hükümetten tüm yeni petrol ve gaz ruhsatlarını ve izinlerini durdurmasını talep ediyor.

 Ne olmuştu?

Cuma günü, iki Just Stop Oil aktivisti Knightsbridge'deki bir Rolex mağazasına turuncu boya püskürttükten sonra tutuklandı. Van Gogh'un Ayçiçekleri tablosuna çorba fırlatmaktan QE2 Köprüsü'ne tırmanmaya kadar bir dizi eylemin ardından ekim ayında şimdiye kadar 600'den fazla eylemci tutuklandı. Diğer eylemler arasında Trafalgar Meydanı ve Parlamento Meydanı'nın trafiğe kapatılması yer alıyor.