21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.09.2024 12:39 | Son Güncelleme: 21.09.2024 15:19

Kadirov, Elon Musk'ın Tesla'sını devre dışı bıraktığını iddia etti: Bu hiç erkekçe değil

Geçtiğimiz günlerde kendisine bir Cybertruck hediye edildiğini söyeleyen Çeçen lider Ramzan Kadirov ilginç bir iddiayla gündemde. Kadirov eknoloji milyarderinin arabayı uzaktan müdahaleyle devre dışı bıraktığını söyleyerek 'Bu hiç erkekçe değil' dedi
Kadirov, Elon Musk'ın Tesla'sını devre dışı bıraktığını iddia etti: Bu hiç erkekçe değil

Çeçen lider Ramzan Kadirov, kendisine Tesla CEO'su Elon Musk tarafından hediye edildiğini iddia ettiği Cybertruck'ının Musk'ın uzaktan müdahalesiyle devre dışı bıraktığını söyledi. Geçtiğimiz ay savaş lordu, makineli tüfek kulesiyle donatılmış Cybertruck'ı başkanlık sarayının arazisinde sürdüğü bir video yayınladı. Aracın Musk'tan bir “hediye” olduğunu söyledi ancak Tesla patronu bu iddiayı reddetti. Kadirov Cybertruck'ın Rus birlikleri tarafından kullanılmak üzere Ukrayna'daki savaş bölgesine gönderileceğini söyledi.

Ancak Perşembe günü Kadirov sosyal medyada, savaş alanında “takdire şayan” bir performans sergilediğini iddia ettiği aracın Tesla tarafından uzaktan devre dışı bırakıldığını ve ön hatlardan çekilmesi gerektiğini yazdı. Kadirov "Elon Musk kötü davrandı. Kalbinin derinliklerinden gelen pahalı hediyeler veriyor ve sonra bunların bağlantısını uzaktan kesiyor. Bu hiç erkekçe değil. Bunu nasıl yapabildin Elon?" dedi.

Musk inkâr ediyor

The Economic Times'a göre Elon Musk, Kadirov'un sahip olduğu Cybertruck'ın aslında kendisi tarafından hediye edildiği gerçeğini açıkça inkar ediyor. Kadirov'un bu aracın X'in kurucusundan kendisine bir hediye olduğunu iddia etmeye devam ettiği gerçeğine bakıldığında durum oldukça ilginç. Bu sahiplik savaşı bir şekilde aracın devre dışı bırakılmasıyla sonuçlandı. Ancak bu durum pahalı araçlarından korkan diğer yüzlerce Tesla cybertruck kullanıcısı için iyi olmayabilir.

Yaptırım uygulanıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sadık bir müttefiki olan Kadirov, hükümetinin bir dizi insan hakları ihlali ve uluslararası hukuk ihlaliyle suçlandığı Çeçenistan'ı demir yumrukla yönetiyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, Kadirov'un işkence ve yargısız infazlar da dahil olmak üzere “ağır insan hakları ihlallerinden” sorumlu olduğuna dair “kapsamlı güvenilir bilgilere sahip olduğunu” söyleyerek 2020 yılında kendisine yaptırım uyguladı. Kadirov ayrıca Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği tarafından da yaptırıma tabi tutuldu.