19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.08.2024 16:02 | Son Güncelleme: 06.08.2024 17:33

Kamala Harris 2024 ABD seçimleri için başkan yardımcısı adayı olarak Tim Walz'u seçti

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris, başkan yardımcısı adayı olarak Tim Walz'u seçti. CNN'e konuşan dört kaynak Walz'un seçildiğini doğruladı. Pennsylvania'da yapılacak mitingde Walz'u resmi olarak tanıtacak olan Harris de sosyal medyadan haberleri doğruladı
Fotoğraf: Stephen Maturen/Getty Images
Fotoğraf: Stephen Maturen/Getty Images

ABD'de Demokratlar'ın başkan adayı olacağı resmileşen Kamala Harris'in başkan yardımcısı adayı da belli oldu. Harris, Minnesota Valisi Tim Walz'u başkanlık yarışındaki yardımcı adayı olarak seçti. The Guardian'da yer alan habere göre merakla beklenen açıklama, Harris'in partinin delegeleri arasında yapılan sanal bir yoklama oylamasının ardından Demokratların adaylığını resmen garantilemesinden bir gün sonra geldi.

Büyük bir partinin adayı olarak görev yapan ilk siyah kadın olan Harris, bu ayın sonunda Chicago'da yapılacak olan Demokrat kurultayında adaylığı resmen kabul edecek ve Walz ile birlikte burada birer konuşma yapacak. CNN'e konuşan dört kaynak Walz'ın seçildiğini doğruladı. Ancak Harris'in kampanyası henüz resmi olarak bir duyuru paylaşmadı. ABD'li haber ajansı Associated Press'e (AP) konuşan kaynaklarda Walz'un seçildiğini söyledi. 

Sosyal medyada paylaştı

Harris yardımcısını seçtiğine dair haberlerin çıkmasının ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımla kararı doğruladı. Başkan adayı Harris, "Gururla duyurmak isterim ki @Tim_Walz benim yardımcı adayım.  Bir vali, bir koç, bir öğretmen ve bir gazi olarak kendisi gibi çalışan aileler için elinden geleni yaptı. Onun takımda olması harika" ifadelerini kullandı. 

Pennsylvania'daki mitingde tanıtacak

Harris bugün ilerleyen saatlerde Pennsylvania'da düzenlenecek bir mitingde Minnesota Valisi Tim Walz'ı aday adayı olarak resmen tanıtacak. Harris ve Walz daha sonra seçimde kritik eyaletler olan Wisconsin, Michigan, Kuzey Carolina, Georgia, Arizona ve Nevada'da kampanya turuna çıkacak.