19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.08.2024 16:33 | Son Güncelleme: 06.08.2024 16:40

Forbes Tim Walz hakkında bilinenleri yazdı: En agresif kampanyayı yürüttü

Kamala Harris başkan yardımcısı olarak Tim Walz'ı seçti. Forbes, ABD başkanlık seçimlerine 3 aydan kısa bir süre kala yarışa dahil olan Minnesota Valisi hakkında bilinenleri yazdı
Forbes Tim Walz hakkında bilinenleri yazdı: En agresif kampanyayı yürüttü

ABD başkanlık seçimlerine 3 aydan kısa bir süre kala Demokratların başkan adayı Kamala Harris, başkan yardımcısı olarak Minnesota Valisi Tim Walz'u seçti. 60 yaşındaki iki çocuk babası ve Nebraska doğumlu Walz, Pennsylvania Valisi Josh Shapiro ve diğer bazı isimlerle birlikte başkan yardımcılığı yarışının önde gelen adaylarından biri olarak ortaya çıkmıştı.

Ulusal siyasette ön planda olmasa da Walz, 2007'den 2019'a kadar Minnesota temsilcisi olarak görev yaptığı Kongre'de ve 2019'dan beri sürdürdüğü Minnesota Valiliği görevinde ılımlı bir Demokrat olarak kendini kanıtladı. Walz aynı zamanda ulusal Demokrat Valiler Birliği'nin başkanlığını yürütüyor.

Eski Senatör Heidi Heitkamp geçen hafta The New York Times'a verdiği demeçte, Walz'ın "Amerika'nın kırsal kesimindeki pek çok insanla benzer deneyimler yaşamış biri" görüntüsü veren kırsal kökenli bir işçi sınıfı politikacısı olarak bağımsızlar ve ılımlı Demokratlar için cazip bir seçenek olarak görüldüğünü söyledi.
Nebraska'daki Chadron State College mezunu olan Walz, adaylığını koymadan önce Ulusal Muhafız Ordusu'nda görev yapmış, ardından öğretmen olarak çalışmış, önce Güney Dakota'daki Pine Ridge Kızılderili Bölgesi'nde öğretmen olan eşi Gwen ile tanışmış, ardından Çin'de ve daha sonra Minneapolis'in güneyindeki Mankato, Minnesota'da lise öğretmenliği yaptı.

Siyasi başarıları

Walz siyasete ilk olarak eski Massachusetts Senatörü John Kerry'nin 2004 başkanlık kampanyasının bir üyesi olarak girdi. Vali olarak Walz'un siyasi başarıları arasında, devlet üniversitelerinde harçsız yemek sağlanması, kürtaj haklarının eyalet yasalarına dahil edilmesi, dönüşüm terapisinin yasaklanması ve cinsiyet onaylayan sağlık hizmetleri için koruma sağlanması yer alıyor. Walz ayrıca geçtiğimiz mayıs ayında Minnesota'da daha önce hapsedilmiş yaklaşık 55.000 kişinin oy kullanma hakkını genişleten bir yasa tasarısını imzaladı ve 2020 yılında eyaletin hem Covid-19 salgınına hem de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından polis şiddeti protestolarına verdiği tepkiyi denetledi. Ancak Floyd'un öldürülmesinin ardından protestolara gecikmeli tepki vermesi nedeniyle eyalet Cumhuriyetçilerinden eleştiri aldı.

Walz'u kimler destekliyor?

Obama'nın eski stratejisti David Axelrod, Walz'un başkan yardımcılığı için "en agresif kampanyayı yürüttüğünü" savundu. Harris'e yakın kaynaklar da karar öncesinde Walz'dan övgüyle söz etti. Harris'in kampanyasına yakın bir kişi Politico'ya Walz'un olağanüstü bir iş çıkardığını, cesarete ve çekiciliğe sahip olduğunu söyledi. Diğer destekçiler arasında Temsilci Angie Craig, 50 ilerici milletvekilinden oluşan bir grup ve Z kuşağı odaklı sol kanat Won't PAC Down siyasi eylem grubu yer alıyor.