06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.12.2023 19:23 | Son Güncelleme: 03.12.2023 19:38

Karakış Hollanda'yı vurdu, onlarca uçak seferi iptal edildi

Hollanda'yı yarın öğleden sonra etkisi altına alması beklenen kar yağışı nedeniyle Pazar günü Amsterdam Schiphol havaalanına ve havaalanından yapılacak onlarca uçuş iptal edildi
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Reuters'ın haberine göre Schiphol'ün web sitesinde yaklaşık 150 gelen ve giden uçuşun iptal edildiği belirtildi. Havalimanının ana kullanıcısı olan Hollandalı havayolu şirketi KLM, Hollanda haber ajansı ANP'ye yaptığı açıklamada, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Avrupa ülkelerine gerçekleştirilecek 65 uçuşun iptal etdildiğini paylaştı.

Altyapı bakanlığının karayolları departmanı, ülke çapında yolların kaygan bir yapıya döndüğü yönünde uyarıda bulundu ve kar küreme araçları yoğun bir mesaiye başladı. Ancak Hollandalı demiryolu şirketi NS, soğuk hava nedeniyle tarifeli seferlerde herhangi bir değişiklik yapmadığını duyurdu.

3 cm'ye kadar kar yağışı bekleniyor

Ülke genelinde bir ila üç santimetre arasında kar yağacağı tahmin ediliyor ancak meteoroloji uzmanları Zelanda'ya ilk ulaştığında karın uzun süre kalmasını beklemiyor.

Kar, sıcaklığın düştüğü öğleden sonra ve akşam saatlerinde ülkenin orta ve kuzey kesimlerini vuracak. NOS hava tahmincisi Roosmarijn Knol, "Hollandalılar Pazartesi günü beyaz bir dünyaya uyanabilir" dedi.

Uzmanlara göre Pazartesi günü daha fazla karla karışık yağmur görülmesi muhtemel ve haftanın geri kalanında yağmur ve sıfırın biraz üzerinde sıcaklıklar görülecek.