29 Mart 2024, Cuma
Giriş: 26.03.2022 08:53 | Son Güncelleme: 26.03.2022 09:03

Kiev sakinlenri savaş nedeniyle 1 aydır metroda

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Rusya'nın hava saldırılarından kendilerini korumak isteyen halk, bir aydır yaşamını sığındıkları metro istasyonlarında sürdürüyor
Kiev sakinlenri savaş nedeniyle 1 aydır metroda - Resim: 1

Son günlerde gündüz saatlerinde metro istasyonlarında kalan insan sayısının azaldığı görülürken, hava saldırısı sırasında siren çalması ve gece saatlerinde sokağa çıkma yasağının başlamasıyla istasyondaki kalabalık yeniden artıyor.

Kiev sakinlenri savaş nedeniyle 1 aydır metroda - Resim: 2

Kiev'de Soğuk Savaş döneminde nükleer saldırılara karşı sığınak olarak da inşa edilen Arsenalna metro istasyonunda kalan Kiev sakini Dima Kovochenko, 24 Şubat'tan beri burada olduğunu belirterek, "Burası güvenli, bazen gündüz saatlerinde dışarıya çıkabiliyoruz" dedi. Burada zamanını kitap okuyarak geçirdiğini aktaran Kovochenko, ailesi olmadığı için burada yalnız kaldığını ifade etti.

Kiev sakinlenri savaş nedeniyle 1 aydır metroda - Resim: 3

Doğum gününü sığınakta kutladı
Dünyanın en derin metro istasyonu olarak da bilinen Arsenalna metro istasyonuna sığınan Makukha Antonina da "Biz burada kendimizi iyi hissediyoruz. İlk başta çok zordu ama alıştık, yemek de veriyorlar" diye konuştu.

Kiev sakinlenri savaş nedeniyle 1 aydır metroda - Resim: 4

Antonina, bir aydır kaldığı istasyona oğlu ve iki torunu ile beraber sığındığını belirterek, "Ben 28 Şubat'ta doğum günümü da burada kutladım, 68 yaşımı kutladık" şeklinde konuştu.