19 Mart 2024, Salı
Haber Giriş: 27.03.2023 11:24 | Son Güncelleme: 27.03.2023 11:49

Kim Jong Un askerlerin 653 mermi kaybetmesi üzerine bir şehri tecrit altına aldı

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, askerlerin 653 mermi kaybetmesinin ardından tüm şehri tecrit altına aldı ve her biri bulunana kadar şehir kapalı kalacak. Daily Mail'in haberine göre bu durum halkın ülkenin saldırı altında olduğunu düşünmesini sağlayabilir
Kim Jong Un askerlerin 653 mermi kaybetmesi üzerine bir şehri tecrit altına aldı

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un askerleri Çin sınırından çekilirken 653 mermiyi kaybetti. Bunun üzerine Jong Un bütün bir şehri tecrit altına aldı. Özgür Asya Radyosu'na konuşan iki yakın kaynak, askerlerin yaklaşık 200 bin nüfuslu Hyesan kentinde ev ev mühimmat aradıklarını söyledi.

Hyesan'ın bulunduğu kuzey eyaleti Ryanggang'da yaşayan bir kişi RFA Kore Servisi'ne güvenlik gerekçesiyle isminin açıklanmaması koşuluyla yaptığı açıklamada, "653 merminin tamamı bulunana kadar şehir tecrit altında kalacak" dedi.

Tüfek mühimmatlarının kayıp olduğu 7 Mart'ta, Kore Halk Ordusu 7. Kolordusu'na bağlı askerler Çin sınırında yer alan şehri çevreleyen bölgeden geri çekilirken fark edildi. Askerler 2020 yılında Covid-19 salgınının başlamasıyla birlikte sınırın kapatılmasını sağlamak üzere bölgeye konuşlandırılmıştı.

Kaynak açıklamasında "25 Şubat ile 10 Mart arasında tamamen geri çekildiler, ancak tahliye işlemi sırasında mermilerin kaybolması nedeniyle kapsamlı bir soruşturma yürütülüyor" dedi. Kaynağa göre bu olay gerçekleştiğinde askerler ilk başta bunu bildirmedi, kayıp mermileri kendileri bulmaya çalıştı. Ancak mermiler bulunamayınca bölge sakinlerine haber verdiler ve titiz bir arama başlattılar. Daily Mail'in haberine göre polis ve asker soruşturma başlatarak, tüm şehri mühürledi ve ev ev mermiler aranmaya başladı.

Kaynak, buldukları mermileri bildirmeyenlerin cezalandırılabileceğini söyledi. Kim Jong Un'u korumak için bu kadar büyük bir gücün sınır bölgesinden taşınması halk tarafından ülkenin saldırı altında olduğu ve işgalcilerin Pyongyang'a doğru ilerlediği şeklinde yorumlanabilir.