20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.05.2024 09:10 | Son Güncelleme: 09.05.2024 09:29

Kim Jong-un kışlık sarayında askeri değişiklik

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kışlık sarayındaki bazı binaların yıkıldığını ortaya çıktı. Uydu görüntülerini yorumlayan uzmanlar arazideki çalışmaların yüksek ihtimalle askeri amaçlarla yürütüldüğünü iddia etti.
Kim Jong-un kışlık sarayında askeri değişiklik

Kuzey Kore'de iktidara geldiği 2011 yılından beri iktidarda olan ancak verdiği savaş mesajları ve gizemli hayatıyla öne çıkan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kışlık sarayında savaşa hazırlık yaptığı ortaya çıktı. Twitter'da 4 Mayıs'ta paylaşan uydu görüntülerinde, başkent Pyongyang'ın kırsal bölgesinde yer alan Ryokpo Sarayı'ndaki bazı yapıların yıkıldığı dikkat çekti. Kimliği bilinmeyen Twitter kullanıcısı, gönderisinde "Son uydu görüntüleri, Kim Jong-un'un Ryokpo Saray Konutu'nun bazı bölümlerinin yıkıldığını ya da renove edildiği gösteriyor" ifadelerini kullandı.

"Arazide büyük çaplı bir inşaat var"

Kuzey Kore'ye odaklanan araştırma platformu NK Pro da uydu görüntülerinin analiz edildiğini ve arazide büyük çaplı bir inşaat yürütüldüğünü aktardı. Platform, ana konutların ve bunlara bağlı diğer küçük binaların 21 ila 25 Nisan'da yıkılmış olabileceğini savundu.

NK Pro'ya konuşan uzmanlar, saray arazisindeki çalışmaların yüksek ihtimalle askeri amaçlarla yürütüldüğünü iddia etti. Haberde, arazide yeni askeri binalar ve tesisler inşa edilebileceği ileri sürüldü.

Kim'in saray arazisindeki inşaata yönelik iddialar, Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki gerginliğin arttığı bir döneme denk gelmesi dikkat çekti.

En son cenazede görüldü

Kim Jong Un'u son olarak Kuzey Kore'yi üç nesildir yöneten Kim Ailesi'nin sağ kolu Kim Ki Nam'ın  cenazesinde görüldü. Devlet Başkanı Kim Jong Un, ailesine uzun yıllar hizmet eden eski yetkilinin cenazesinde eğilerek son görevini yerine getirdi. Kuzey Kore liderinin çok üzgün olduğu görüldü.

Kaynak: Independent