20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 07.05.2023 10:55 | Son Güncelleme: 07.05.2023 11:37

Kral 3. Charles'ın taç töreni gazete manşetlerinde: Taçlandırılan zaferleri

İngiltere'de dün geleneksel bir törenle Kral 3. Charles ve Kraliçe Camilla resmi olarak taçlarına kavuştu. İngiliz gazetelerinin özel baskılar hazırladığı tarihi olay diğer ülkelerde geniş yer buldu. Birçok gazete töreni Charles ve Camilla'nın zaferi olarak yorumladı
Kral 3. Charles'ın taç töreni gazete manşetlerinde: Taçlandırılan zaferleri

Kral 3. Charles ve Kraliçe Camilla, 70 yıl sonra İngiltere'de yapılan en görkemli törenle taçlarını giydiler. Kraliçe 2. Elizabeth'in 1953'te gerçekleşen taç töreni televizyonda yayınlanan ilk törendi. Oğlu Charles'ınki ise sosyal medya çağındaki ilk taç töreni oldu. Bugün çıkan İngiliz gazeteleri de ilk sayfalarını yeni Kral'a ayırdılar.

Observer'ın ilk sayfasında "Kral 3. Charles... Taç giyme anı" başlığı yer aldı. Ancak hemen altında başka ufak bir habere daha yer verildi: Veriler İşçi Partisi'nin Brexit seçmenlerinin büyük bölümünü geri kazandığını ortaya koyuyor.

Kral'ın tacıyla insanları selamladığı bir fotoğrafını kullanan Sunday Express ise "Mutlu ve görkemli başlığını kullandı.

The Mail on Sunday  hatıra baskısı yayınladı. Charles ve Camilla birinci sayfada birlikte, manşet: 'Sevgilim, bu bir zaferdi' diyen bakış.

Sunday Times da diğerleri gibi bir hatıra baskısı yaptı. Baskının üzerinde sadece Kral 3. Charles'ın Taç Giyme Töreni yazıyor. İç sayfanın ön yüzünde "Sonunda, taçlandırılan zaferleri" yazıyor ve The Mail on Sunday ile aynı fotoğraf yer alıyor.

Bir başka hatıra kapağı: Telegraph'ta kral ve kraliçenin taçları ve kıyafetleriyle iç mekanda çekilmiş bir fotoğrafı var.

The Sun on Sunday bu anı Charles'ın "Taçlandıran zaferi" olarak adlandırıyor.

Sunday Mirror'ın ön yüzünde daha basit bir etiketleme var: Kral 3.Charles, 6 Mayıs 2023.

İskoçya'nın Sunday Mail gazetesi ise iddialı bir başlık atarak "Dünyanın kralı" yazdı. Gazetenin haberinde Charles'ın tarihi taç giyme törenini 300 milyon kişinin izlediği belirtildi. 

Avustralya'nın Melbourne kentinde, Herald Sun'ın Pazar baskısı Çok yaşa Kral başlığıyla çıktı. İşte Charles yine el sallıyor. Sydney'deki kardeşi Sunday Telegraph da aşağı yukarı aynı baş sayfaya sahip.

Taç manşetiyle çıkan Fransa'nın Le Journal du Dimanche gazetesinde Tony Blair'in kral hakkındaki sırlarını ve taç giyme töreni protestolarının haberleri yer alıyor.