25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.02.2023 13:05 | Son Güncelleme: 02.02.2023 13:54

Kremlin: Mozart askerlerinin rolünü abartmayın

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’li paralı asker şirketi Mozart’ın Ukrayna’da önemli etki yaratmadığını belirterek, “Bu özel askeri şirketin Ukrayna’daki rolünün abartılmamasını öneririm. Bu isimde özel bir askeri şirketin önemli bir rol oynadığına dair bilgimiz yok” dedi
Kremlin: Mozart askerlerinin rolünü abartmayın

Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’li emekli askerlerden oluşan ve Ukrayna’da faaliyet gösteren Mozart şirketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Peskov, “Bu özel askeri şirketin rolünün abartılmamasını öneririm. Bu isimde özel bir askeri şirketin önemli bir rol oynadığına dair bilgimiz yok" diye konuştu.

Ukrayna’da faaliyet gösteren Mozart şirketi, Ukraynalı askerlere verdiği eğitimlerle gündeme gelmişti. Mozart’ın Başkanı Andrew Milburn, 31 Ocak’ta sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Mozart şirketinin faaliyetlerine son vermek zorunda kaldıklarını ifade etmişti. The New York Times gazetesinin haberinde, Mozart’ın Ukrayna’da faaliyet gösteren önemli ABD’li özel şirketlerden biri olduğu ancak mali sıkıntılardan ötürü faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kaldığı belirtilmişti.

 

 

Kaynak: AA