17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.07.2023 12:19 | Son Güncelleme: 17.07.2023 12:32

Kremlin: Tahıl Koridoru anlaşması sona erdi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov tarafından yapılan açıklamaya göre Tahıl Koridoru anlaşması durduruldu. Peskov, kararın Kırım Köprüsü saldırısıyla bir bağlantısı olmadığı söylerken Rusya'nın şartlar sağlandığında anlaşmaya geri döneceğini de ekledi
Kremlin: Tahıl Koridoru anlaşması sona erdi

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'nin aracılık ettiği Tahıl Koridoru anlaşması bugün itibarıyla sonlandı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, kararın Kırım Köprüsü saldırısıyla bir alakasının olmadığını söyleyerek, "Rusya'nın şartlar sağlandığında anlaşmaya geri dönecek" ifadelerini kullandı.

Rusya'yı ilgilendiren koşullar yerine getirildiğinde, Rusya derhal anlaşmaya geri döneceğini söyleyen Peskov, "Anlaşmanın Rusya'yı ilgilendiren kısımları yerine getirilmemiştir, bu nedenle yürürlükten kalkmıştır. Şimdilik anlaşma durdurulmuştur" ifadelerini kullandı.

"Aralarında bir bağlantı yok"

Bununla birlikte Kremlin, dün gece 2 kişinin hayatını kaybettiği Kırım Köprüsü'ne yönelik saldırının tekrarını önlemek için harekete geçeceğini belirtti.  "Kiev, Avrupa başkentleri ve NATO arasındaki koordinasyonun ne kadar derin olduğunu biliyoruz. Nihayetinde köprü saldırısına verilecek yanıt 'özel askeri operasyon' hedeflerine ulaşmak olacaktır." açıklamasını yapan Peskov,  saldırısı ile tahıl anlaşmasının sona ermesi arasında bir bağlantı olmadığını vurguladı. Kremlin, konuya ilişkin "Putin saldırıdan önce tahıl anlaşması konusundaki tutumunu açıkça belirtti" dedi.