01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.10.2023 11:07 | Son Güncelleme: 23.10.2023 11:18

Kuzey Kore: İsrail-Hamas savaşına tamamen ABD sebep oldu

Kuzey Kore, İsrail-Hamas arasında yaşanan savaşın başlamasıyla birlikte ABD'nin derhal İsrail'i desteklediğini söyleyerek bölgedeki trajediye tamamen ABD'nin sebep olduğunu öne sürdü
Kuzey Kore: İsrail-Hamas savaşına tamamen ABD sebep oldu

Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), Orta Doğu'daki duruma ilişkin açıklama yaptı. Savaşın başlamasının ardından "ABD'nin derhal İsrail'i yardım ve silahlarla desteklemeye başladığı" belirtilen açıklamada, bölgedeki trajediye tamamen ABD'nin sebep olduğu" savunuldu.

"Biden savaşı desteklemek için İsrail'e gitti"

Açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın savaşı desteklemek için İsrail'e gittiği belirtilerek, ABD'nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'ye insani yardım sağlanması için çatışmalara ara verme çağrısında bulunan karar tasarısını veto etmesine de dikkat çekildi.

ABD'nin Orta Doğu'daki krizin sorumluluğunu saldırgan olarak damgaladığı Filistin'e yüklediği kaydedilen açıklamada, "Uluslararası toplum ABD'nin hareketlerini yakından izlemeli ve bu tehlikeli ve aptalca girişimi kararlılıkla kınamalı ve reddetmelidir" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, ABD'nin kasıtlı kışkırtmaları nedeniyle Orta Doğu'daki krizin tırmandığı ileri sürüldü.

 

Kaynak: AA