01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.12.2023 10:10 | Son Güncelleme: 19.12.2023 10:34

Kuzey Kore lideri Kim'den, ABD'ye daha saldırgan eylemler tehdidi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin ABD ana karasını vurabilecek menzilde tasarlandığı iddia edilen en gelişmiş füzesinin üçüncü testinin ardından ABD öncülüğünde artan askeri hareketliliği püskürtmek için daha saldırgan eylemler tehdidinde bulundu
Kuzey Kore lideri Kim'den, ABD'ye daha saldırgan eylemler tehdidi

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı'nın (KCNA) haberine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, dün Kuzey'in üçüncü denemesini gerçekleştirdiği Hwasong-18 kıtalararası balistik füzesinin testini izledi.

Kuzey Kore'nin tepkisi

Kim'in, Pyongyang'ın "en güçlü stratejik temel saldırı araçlarının güvenilirliğinin yeniden doğrulandığı kaydedilen testten büyük memnuniyet" duyduğu aktarıldı. Testin, ABD'nin "yanlış karar vermesi" halinde ülkesinin nasıl tepki verebileceğini gösterdiğini kaydeden Kim, "düşmanların pervasız ve sorumsuz askeri tehditlerini asla hafife almama ve onlara daha saldırgan eylemlerle güçlü biçimde karşılık verme" mesajı verdi.

Ülkenin en güçlü silahı olarak kabul ediliyor

ABD ana karasını vurabilecek menzilde tasarlandığı iddia edilen Hwasong-18, ülkenin en güçlü silahı olarak kabul ediliyor. Nisan ve temmuzda da Hwasong-18'in fırlatma denemeleri yapılmıştı.

Kaynak: AA