01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.10.2023 10:51 | Son Güncelleme: 04.10.2023 12:07

Kuzey Kore'den Pentagon raporuna tepki: Asıl tehdit ABD

Kuzey Kore, Pyongyang'ın daimi tehdit olarak nitelendirildiği ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) raporunu kabul etmediklerini ve en büyük tehdidin ABD olduğunu açıkladı
Kuzey Kore'den Pentagon raporuna tepki: Asıl tehdit ABD

Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansı'na (KCNA) göre, Kuzey Kore Savunma Bakanlığı, ABD Kitle İmha Silahlarıyla Mücadele Dairesi (CWMD) tarafından hazırlanan rapora tepki gösterdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Pentagon'un Pyongyang için raporda kullandığı daimi tehdit ifadesinin, asıl dünyanın en büyük kitle imha silahlarına sahip ve atom bombası kullanan ABD'yi tanımlamak için uygun olduğu belirtildi.

Daimi tehdit

En büyük tehdidin ABD'den geldiği ifade edilen açıklamada, Washington'un Pyongyang'ı düşman olarak etiketlediği ve ABD'nin kendilerine şantaj yaptığı kaydedildi. CWMD'nin güncellenen raporunda, İran ve Kuzey Kore daimi tehdit olarak nitelendirilirken, Çin artan tehdit, Rusya ise akut tehdit olarak isimlendirilmişti.

Kuzey Kore'de, Güney Kore-ABD-Japonya işbirliğinin korkunç bir tehdit oluşturduğu gerekçesiyle ülkenin varlığı ve gelişimini güvence altına almak, bölgesel ve küresel huzuru korumak için nükleer silah üretiminin hızlandırılması yönünde yasa yürürlüğe girmişti.

Kaynak: AA