16 Nisan 2024, Salı
Haber Giriş: 05.03.2023 22:34 | Son Güncelleme: 05.03.2023 22:37

Libya'dan afetler, savaşlar ve salgın hastalıklarla mücadele için küresel fon çağrısı

Libya, salgın hastalıklar, doğal afetler ve savaşların etkileriyle mücadele için küresel acil durum fonu kurulması çağrısında bulundu
Libya'dan afetler, savaşlar ve salgın hastalıklarla mücadele için küresel fon çağrısı

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler 5. Konferansı'nda konuşma yaptı.

Menfi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Menfi, "Libya, salgın hastalıklar, doğal afetler ve savaşların etkileriyle mücadele etmek, ilaç ve gıdanın herkese ulaşmasını sağlamak için tüm dünya ülkelerinin katkıda bulunduğu küresel bir acil durum fonu oluşturma çağrısında bulunuyor." ifadesini kullandı.

Tüm zorluklar ve engellere rağmen az gelişmiş ülkelerin, halkları için parlak bir gelecek inşa etme gücüne sahip olduğuna inandıklarını belirten Menfi, ülkesinin, içinde bulunduğu koşullara rağmen transit ticareti kolaylaştırarak Afrika'daki ülkelerin acılarını hafifletmek için çalıştığını kaydetti.

Menfi ayrıca, düzensiz göçmenlerin ülkelerinde kalmaları için Afrika'da kalkınma projeleri oluşturulmasına destek verilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: AA