02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.12.2023 22:30 | Son Güncelleme: 02.12.2023 22:34

Macron: Hamas'ın tamamen yok edilebileceğine inanan var mı?

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İsrail yönetiminin Gazze'deki hedeflerini ve nihai amacını daha açık şekilde tanımlaması gerektiğini söyledi. Macron, "Hamas'ın tamamen yok edilmesinin mümkün olduğuna inanan kimse var mı? Eğer böyleyse savaş 10 yıl sürer" dedi.
Macron: Hamas'ın tamamen yok edilebileceğine inanan var mı?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in Hamas'ı yok etme hedefini sorgulayarak bunun ikna edici olmadığı mesajını verdi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı'na (COP28) katılan Macron, düzenlediği basın toplantısında "İsrail yönetiminin hedeflerini ve nihai amacını daha açık şekilde tanımlaması gereken dönemdeyiz. Hamas'ın tamamen yok edilmesinin mümkün olduğuna inanan kimse var mı? Eğer (hedef) böyleyse savaş 10 yıl sürer" dedi.

İsrail için Filistinlilerin hayatı pahasına elde edilecek bir güvenliğin kalıcı olmayacağını vurgulayan Macron, İsrail'in kendisini savunma hakkının bulunduğunu fakat bunun uluslararası hukuk çerçevesinde olması ve sivillerin hedef alınmaması gerektiğinin altını çizdi. Macron, "Fransa için çifte standart yoktur, bütün hayatlar eşittir" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA