20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 24.03.2023 04:30 | Son Güncelleme: 24.03.2023 04:31

Macron “yangına körükle gidiyor”

Emeklilik reformu Fransa'yı karıştırmaya devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise yoğun tepkilere karşın şiddetli protestoları kınarken cumhuriyete yönelik tehditlere müsamaha gösterilmeyeceğini kaydetti
Macron’un neredeyse zorla geçirdiği emeklilik yasası Lyon’da da protesto edildi.  (Fotoğrraf: AFP via Getty Images)
Macron’un neredeyse zorla geçirdiği emeklilik yasası Lyon’da da protesto edildi. (Fotoğrraf: AFP via Getty Images)

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, emeklilik yaşını 62'den 64'e çıkaran yasanın çalkantılı bir şekilde kabul edilmesinden sonra geçen çarşamba günü ilk kez Fransız halkına seslenerek, şiddetli protestoları kınadı ve cumhuriyete yönelik tehditlere müsamaha göstermeyeceğini söyledi.

İki gazeteciyle televizyonda yayınlanan bir röportajda konuşan Macron “kendi bakış açısını savunan işçi sendikalarına saygı duyduğunu” söyledi. Ancak 2021'deki ABD Kongre baskınına atıfta bulunarak “şiddet içeren aşırılıklara müsamaha göstermeyeceğini” söyledi.

Yeni protesto ve grevlerin arifesinde konuşan Macron sert bir dille konuştu. Hata yapıp yapmadığı sorulduğunda ise “Benim hatam insanları ikna edememek oldu" yanıtını verdi.

Macron sert protestolara rağmen son anda geçirdiği emeklilik yasasına karşı muhalefetin meclise getirdiği güven oylamasını sadece dokuz oyla kazanmıştı. Kaybetseydi ülke yeniden seçime gidecekti. Kullandığı yöntem ise kendisini eleştirenler tarafından anti-demokratik bulunuyor.