20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.08.2024 14:45 | Son Güncelleme: 14.08.2024 14:56

Mahmud Abbas TBMM'deki konuşmasını oturarak yapmak istedi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yarın TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapacak. Sağlık sorunları nedeniyle başlangıçta konuşmasını oturarak yapmayı planladığı, ancak son karar doğrultusunda kürsüye çıkarak ayakta konuşacağı bildirildi.
Mahmud Abbas TBMM'deki konuşmasını oturarak yapmak istedi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye ziyareti ve TBMM’de yapacağı konuşma nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nu 15 Ağustos’ta olağanüstü toplantıya çağırdı. Bu özel oturum nedeniyle Meclis çevresinde ve yerleşkesinde güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılacak. Ayrıca, davetliler dışında ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Abbas’ın sağlık sorunları

Genel Kurul, yarın saat 15.00’te TBMM Başkanı Kurtulmuş’un açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas kürsüye çıkarak bir konuşma yapacak. Abbas’ın sağlık sorunları nedeniyle konuşmasını oturarak yapmayı planladığı, ancak yapılan görüşmeler sonucunda konuşmasını kürsüde yapmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

Abbas, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarındaki saldırılarını dile getirecek. Konuşmasının yaklaşık yarım saat sürmesi bekleniyor ve konuşma, İngilizce, Türkçe ve Fransızca'ya anlık olarak tercüme edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Abbas’ın konuşmasını Genel Kurul’da dinleyeceği ve bazı bakanların da kendisine eşlik edeceği belirtiliyor.

Filistin temalı fotoğraf sergisini gezecekler

Genel Kurul’daki özel oturumun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve TBMM Başkanı Kurtulmuş, Şeref Holü’nde düzenlenecek olan Filistin temalı fotoğraf sergisini birlikte gezecekler. Sonrasında, TBMM Başkanı Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve heyetiyle Meclis’teki Mermerli Salon’da bir araya gelecek. Heyetler arasında Meclis Başkanlığı'nda görüşmeler yapılacak.

Kaynak: AA