01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.08.2023 14:59 | Son Güncelleme: 19.08.2023 15:15

Meloni Arnavutluk'ta hesap ödemeden kaçan İtalyan turistlerin faturasını ödedi

Arnavutluk'un Berat kentinde restorandan hesap ödemeden çıkan bir grup İtalyan turistin faturası, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni tarafından ödendi
Meloni Arnavutluk'ta hesap ödemeden kaçan İtalyan turistlerin faturasını ödedi

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Başbakan Meloni'nin Arnavutluk'ta tatil yaptığı günlerde bir grup İtalyan turist, Berat kentinde yemek yedikleri restorandan hesap ödemeden ayrıldı. Ne zaman gerçekleştiği bilinmeyen gecede, turistlerin restorandan ayrıldıkları görüntüler sosyal medyada gündem oldu.  Restoranın sahibi Albania's Report TV'ye, ilk defa müşterilerin hesap ödemeden işletmesinden ayrıldığını söylerken, ödeme yapmayan turistlerin yemeklere de iltifat ederek beğendiklerini anlattı.

Basına konu olan durum İtalyan Başbakanı Giorgia Meloni'nin Arnavutluk ziyaretinde de gündem oldu. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama hesap ödemeyen İtalyan turistleri Meloni'ye şikayet etti. Başbaka'nın talimatıyla harekete geçen Tiran Büyükelçiliği, yaklaşık 80 euro tutarındaki faturayı ödedi. 

"Şahsi ödenekten karşılandı"

 Büyükelçilik yaptığı açıklamada "İtalyanlar, kurallara saygılıdır ve borçlarını öderler. Bu tür olayların tekrarlanmamasını ümit ediyoruz" dedi. Faturanın Meloni'ye sağlanan şahsi ödenekten karşılandığına dikkat çekildi. Arnavutluk gezisine katılan İtalya Tarım Bakanı Francesco Lollobrigida da Reuters haber ajansına hesabı ödemenin bir 'gurur meselesi' olduğunu söyledi.