18 Eylül 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.08.2024 13:23 | Son Güncelleme: 23.08.2024 14:58

Mike Lynch'in yatının kaptanı daha önce Türk milyarderle çalıştı

İngiltere'nin Bill Gates'i Mike Lynch'in batan Bayesian yatının kaptanı James Cutfield'in daha önce Türk bir milyarderin kaptanlığını da yaptığı ortaya çıktı. Kaptanın kardeşi ise kazayı duyunca çok şaşırdıklarını ve James'in saygın bir denizci olduğunu söyledi
Mike Lynch'in yatının kaptanı daha önce Türk milyarderle çalıştı

Mike Lynch'in de içinde bulunduğu Sicilya açıklarında batan süper yatın kaptanı James Cutfield'in kardeşi gazetecilere açıklamalarda bulunarak Culfield'in hayatının büyük bir bölümünde teknelerde çalışmış 'saygın' bir denizci olduğunu söyledi. 51 yaşındaki Yeni Zelandalı James Cutfield, fırtına sırasında Sicilya açıklarında batan ve içinde 22 kişinin bulunduğu Bayesian'dan sorumluydu ve kazadan sağ kurtuldu. Kaptanın kardeşi Mark, kaza haberini alınca şok yaşadığını belirterek "Bunun olacağını tahmin etmemiştik"dedi. Mark, New Zealand Herald'a yaptığı açıklamada kardeşinin “çok iyi bir denizci” olduğunu ve Akdeniz'de “çok saygı gördüğünü” söyledi. Mark, kaptanın şu anda hastanede olduğunu ve kötü yaralandığını söyledi.

Lynch'ten önce Türk milyarderle çalıştı

Cutfield, sekiz yıl önce lüks yatların kaptanı olmadan önce 30 yıl boyunca Akdeniz'de gemi yapımıyla uğraşmış ve gençliğinde yat yarışlarında yarışmıştı. Lynch için çalışmadan önce bir Türk milyarderle birlikte çalıştığı bildirildi.

Son durum

Bayesian'ın enkazından kayıp altı kişiden beşinin cesedi çıkarıldı. Ancak yetkililer teyit edilmeden cesetlerin kimliğini açıklamadılar. İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan kurtarma operasyonuna yakın bir kaynak, İngiliz teknoloji patronu Mike Lynch'in cesedinin çıkarıldığını söyledi. Kaynak, Lynch'in 18 yaşındaki kızı Hannah'nın hala kayıp olduğunu söyledi.