13 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.08.2024 14:48 | Son Güncelleme: 23.08.2024 15:21

İtalya'daki yat kazasında son kayıp bulundu: Hannah Lynch'in cansız bedenine ulaşıldı

Sicilya Adası açıklarında lüks yatın batması sonucu kaybolan ve aynı zamanda bulunamayan son kişi olan Mike Lynch’in 18 yaşındaki kızı Hannah’ın cansız bedenine ulaşıldı
İtalya'daki yat kazasında son kayıp bulundu: Hannah Lynch'in cansız bedenine ulaşıldı

İtalya’nın Sicilya Adası’ndaki Palermo şehrinde bulunan Porticello limanı açıklarında pazartesi günü Bayesian adlı lüks yatın batması sonucu kayıp kişileri bulmak için başlatılan arama operasyonunda sona geldi. Dalgıçlar tarafından yürütülen operasyonda kayıp 6’ıncı kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Son kişinin de bulunmasıyla kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükseldi. 

Aile süperyat kazasında ölen Mike Lynch ve kızı Hannah'nın ilk fotoğrafını paylaştı.

 

İtalyan itfaiyesi Vigili del Fuoco, “Gemi kazasında kaybolan son kişinin cansız bedeni itfaiyeciler tarafından kurtarıldı. Speleosub birliği tarafından 50 metre derinlikte gerçekleştirilen karmaşık bir operasyonla kurtarılan kurban sayısı 7'ye yükseldi” denildi. İtalyan Medyası, enkazdan çıkartılan son cesedin Britanyalı Bill Gates olarak bilinen teknoloji girişimcisi Mike Lynch’in 18 yaşındaki kızı Hannah Lynch’e ait olduğunu belirtti.

"Ülkedeki en iyi İngilizce öğrencilerinden biriydi"

Acı haber sonrası genç kızın yakın arkadaşı Katya Lewis “Hannah sıcak ve temiz bir ruhu vardı. Onunla vakit geçirmek harikaydı. O bir insanın isteyebileceği en özel arkadaştı" dedi. İngilizce öğretmeni Jon Mitropoulos-Monk ise "Daha önce hiç Hannah gibi yüksek entelektüel yeteneği sıcaklık ve heyecanla birleştiren birine ders vermemiştim. Enerjisi, öğrenme tutkusu ve zekasıyla (kibirden uzaktı) sınıfı aydınlatırdı. Ülkedeki en iyi İngilizce öğrencilerinden biriydi" dedi.

Daha fazla bilgi

İngiliz teknoloji girişimcisi Mike Lynch’in eşi Angela Bacares’ın sahibi olduğu, 10’u mürettebat toplam 22 kişinin bulunduğu 56 metrelik lüks yat, 19 Ağustos’ta Sicilya açıklarında şiddetli fırtına sırasında batmıştı. Facianın ardından 1’i çocuk ve yatın sahibi Bacares dahil 15 kişi kurtarılırken, 7 kişi kaybolmuştu.

Daha sonra kayıp 7 kişiden birinin cansız bedenine ulaşılmış, kayıp 6 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü belirtilmişti. Kayıp kişilerin Lynch, 18 yaşındaki kızı Hannah, uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley International Başkanı İngiliz Jonathan Bloomer, eşi Judy Bloomer ve Clifford Chance hukuk firmasının ortağı ABD’li avukat Chris Morvillo ile eşi Neda Morvillo olduğu aktarılmıştı. Yatın enkazı denizin 50 metre derinliğinde bulunmuştu.