29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 12.05.2022 20:37 | Son Güncelleme: 12.05.2022 22:12

Musk’ın Twitter’ı satın alma hamlesi sonrası iki yönetici şirketten ayrılıyor

The New York Times, Twitter CEO'su Parag Agrawal'ın çalışanlara gönderdiği nota ulaştı. Buna göre Elon Musk'ın satın alma anlaşması sonrası iki yönetici şirketten ayrılacak. Ayrıca notta yeni işe alımların durdurulduğu ve isteğe bağlı harcamaların geri çekildiği belirtildi
Musk’ın Twitter’ı satın alma hamlesi sonrası iki yönetici şirketten ayrılıyor

Mike Isaac / The New York Times

Twitter, dünyanın en zengin adamı Elon Musk'ın devralımıyla boğuşurken, perşembe günü çalışanlarla paylaşılan bir nota göre üst düzey yönetici değişikliğinin bir parçası olarak, iki lider şirketten ayrılıyor.

Doğru liderler doğru zaman mesajı

The New York Times tarafından elde edilen nota göre, Twitter'ın genel müdürü Kayvon Beykpour ayrılıyor ve yerine Jay Sullivan geçecek. Sullivan şu anda tüketici ürünleri bölümünün genel müdürü.  Twitter'ın gelirden sorumlu genel müdürü Bruce Falck da şirketten ayrılıyor.

Yeni işe alımlar durduruldu

Twitter CEO'su Parag Agrawal, personele gönderdiği notta, "Doğru liderlere doğru zamanda sahip olmak kritik önem taşıyor" dedi. Sullivan “Ürün vizyonu, ilham verme, hızlı hareket etme ve değişimi yönlendirme yeteneği Twitter’ın şimdi ve gelecekte ihtiyaç duyduğu şeydir” sözlerini kullandı. 

Notta Twitter'ın işten çıkarmaları planlamamasına rağmen, yeni işe alımların çoğunu durdurduğu ve isteğe bağlı harcamaları geri çektiği söylendi. Agrawal, bunun bir kısmının şirketin hedef kitle ve gelir artışındaki hedeflere ulaşamamasından kaynaklandığını yazdı.

Musk yöneticileri eleştirmişti

Twitter, Musk'ın geçen ay sosyal medya hizmetini 44 milyar dolara satın almak için bir anlaşma yapmasından bu yana bir kargaşa içinde. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve roket şirketi SpaceX'i de yöneten milyarder, Twitter'ı özel olarak alacağını ve ürünü geliştirmek istediğini söyledi. Musk, Twitter'ın üst düzey yöneticilerinden bazılarını, özellikle platformdaki konuşmaları denetleme biçimleri nedeniyle alenen eleştirdi.

Satın alma için hala bir miktar finansman sağlamaya çalışan Musk'ın önümüzdeki birkaç ay içinde Twitter anlaşmasını tamamlaması bekleniyor. Musk yatırımcılara yaptığı bir konuşmada, Twitter'ın gelirini 2028 yılına kadar beş katına çıkarmak ve geçen yılın sonunda 217 milyon olan kullanıcılarını o zamana kadar 931 milyona çıkarmak istediğini söyledi.

© 2022 The New York Times Company