20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 23.02.2022 00:19 | Son Güncelleme: 23.02.2022 01:46

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Avrupa'nın güvenliği konusunda bu neslin gördüğü en tehlikeli andayız

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna krizi hakkında açıklamalarda bulundu. Açık bir savaşın başlayabileceğini kaydeden Stoltenberg, ''Avrupa'nın güvenliği konusunda bu neslin gördüğü en tehlikeli andayız“ dedi
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Avrupa'nın güvenliği konusunda bu neslin gördüğü en tehlikeli andayız

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna krizi ve Putin'in iki bölgenin bağımsızlığını kabul etmesi üzerine açıklamalarda bulundu. 

“NATO müttefiklerini saldırıdan korumak için gereken her şeyi yapacaktır. Ukrayna’ya yardım etmeye devam edeceğiz. 100 jetimiz teyakkuz halinde ve bölgede 120 gemimiz bekliyor” diyen Stoltenberg, “Rusya güç kullanmayı seçerse büyük bedel ödeyecek" dedi.

150 binden daha fazla Rus askerinin Ukrayna sınırında konuşlandığını belirten Stoltenberg, "tüm göstergelerin Rusya'nın Ukrayna'ya tam teşekküllü bir saldırı planlamaya devam ettiği yönünde" olduğunu söyledi.

Genel sekreter, "Gerçek bir topyekün savaş riski var. Avrupa'nın güvenliği konusunda bu neslin gördüğü en tehlikeli andayız" diyerek krizin ciddiyetini vurguladı ve Rusya'yı geri adım atması için çağrıda bulundu: “Saldırmamak için asla geç değildir". 

Moskova'nın açık askeri harekat noktasına geldiğini ifade eden Stoltenberg, Ukrayna'yı Rusya'nın devam eden provakasyonlarına cevap vermemeyi başarmasından dolayı övdü.