19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.10.2023 21:08 | Son Güncelleme: 25.10.2023 22:09

Netanyahu ilk kez sorumluluk aldı: Ben dahil herkes yanıt verecek

İsrail lideri Netanyahu, Gazze'ye yönelik kara harekâtına hazırlandıklarını açıklarken, ilk kez Hamas saldırısına yol açan güvenlik zafiyetiyle ilgili sorumluluk imasında bulundu
Netanyahu ilk kez sorumluluk aldı: Ben dahil herkes yanıt verecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün televizyondan yayınlanan konuşmasında, Gazze'ye kara harekâtına hazırlandıklarını açıkladı. Netanyahu, harekâtın zamanlamasına ya da başkaca ayrıntılarına ilişkin bilgi vermedi. Netanyahu, İsrail güçlerinin Hamas kontrolündeki Gazze'ye gireceği zamana özel savaş kabinesinin karar vereceğini ifade etti.

"Binlerce teröristi öldürdü ve bu sadece başlangıç" diyen Netanyahu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eşzamanlı olarak bir kara saldırısına hazırlanıyoruz. Ne zaman, nasıl ya da kaç kişi olacağı konusunda ayrıntı vermeyeceğim. Kamuoyunun çoğunlukla farkında olmadığı ve olması gerektiği gibi yaptığımız çeşitli hesaplamalar hakkında da ayrıntılı bilgi vermeyeceğim."

Hamas saldırısına yol açan güvenlik zafiyetleri konusunda şu ana kadar sorumluluk üstlenmeyen Netanyahu, olaya karışan herkesten hesap sorulacağını söyledi. Reuters'ın haberine göre; Netanyahu, "Skandal tamamen soruşturulacak. Herkes cevap vermek zorunda kalacak, ben de dahil. Ancak tüm bunlar ancak savaştan sonra gerçekleşecek" dedi.

Konuşmasının sonunda İsraillilere seslenen Netanyahu, Hamas’a karşı Tevrat’ın "Yeşaya" kitabındaki “kehaneti” göreceklerini öne sürerek, şunları söyledi:

  • Artık tek bir amaç için bir araya gelmenin zamanıdır; Zafere ulaşmak için hızla ilerlemek. Ortak gücümüz ile haklılığımıza ve Yahudi halkının ebediliğine olan derin inancımızla Hamas'a karşı Yeşaya kehanetini göreceğiz. 'Ülkenden şiddet, sınır boylarından soygun ve yıkım haberleri duyulmayacak artık. Surlarına kurtuluş, kapılarına Övgü adını vereceksin'(Yeşaya 60:18).”