18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.12.2022 09:48 | Son Güncelleme: 02.12.2022 10:14

New York Belediye Başkanı farelere savaş açtı: 170 bin dolara lider arıyor

New York'taki fare sorununa çözüm bulmak isteyen Belediye Başakın Eric Adams sıra dışı bir iş ilanı verdi. Aylık 120-170 bin maaşla çalışacak kişinin öldürücü içgüdülere sahip olması isteniyor
New York Belediye Başkanı farelere savaş açtı: 170 bin dolara lider arıyor

The Economist verilerine göre dünyanın en pahalı şehri olan New York'ta belediye rahatsız edici boyuta gelen fare sorunu çözmek için milyonlarca dolar harcadı ancak sorun hala çözülemedi. Seçilmeden önceki vaatlerinde sorunu çözmek için söz veren Başkan Eric Adams, şehrin farelere karşı verdiği savaşa liderlik edecek yeni bir isim aradığını duyurdu. Üstelik bunun için alışmamış bir iş ilanı açtı. 

"İmkansızı başarmak için gerekli niteliklere sahip misiniz?" sorusuna cevap verebilecek adaylar için deneyime göre 120 bin ila 170 bin dolar maaş öneren (Genel danışmandan fazla) belediye aradığı nitelikleri şöyle sıraladı:

  • Haşerelere karşı şiddetli bir öfke ve genel bir gözü peklik havası
  • İşe talip olanların üniversite mezunu olması; şehir planlama ve proje yönetiminde deneyimli, hesap çizelgelerinde usta olması bekleniyor.
  • Başarılı adayın bütün bunların ötesinde "gerçek düşmanla, yani New York'un insafsızca artan fare nüfusuyla savaşacak "istek, kararlılık ve öldürücü içgüdülere" sahip olması isteniyor.

Şehirde fare sorunu öyle bir boyutta ki, engelleme yöntemlerini öğretmek için fare akademileri faaliyet gösteriyor. Her türlü önleme rağmen fare nüfusu artmaya devam ediyor. Ocak-Eylül ayları arasında kentin farelerle mücadele için kurulan telefon hattına 21 bin 500'den fazla fare gördüğünü belirten arama geldi. Yerel kayıtlara göre bu sayı bir önceki yılın aynı döneminde 18 bindi