18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.08.2023 10:49 | Son Güncelleme: 04.08.2023 11:03

Novorossiysk Limanı'ndaki patlamaların nedeni belli oldu

Rusya'nın Karadeniz'deki en büyük ticari limanlarından biri olan Novorossiysk Limanı'nda dün gece yaşanan patlamaların nedeni ortaya çıktı. Reuters'a göre; Ukrayna'ya ait insansız bir deniz aracı, Rus gemisini vurdu. Moskova ise saldırının engellendiğini savunuyor.
Novorossiysk Limanı'ndaki patlamaların nedeni belli oldu

Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Novorossiysk Limanı’nda dün gece saatlerinde patlamalar yaşanırken, bölgede Ruya’nın Olenegorskiy Gornyak deniz aracının insansız deniz araçlarıyla vurulduğu iddia edildi.

Reuters haber ajansının istihbarat kaynaklarına dayandırdığı habere göre; Rusya’ya ait Olenegorsky Gornyak gemisinde ciddi hasar meydana geldi ve gemi artık muharebe görevini yerine getiremiyor. Rus çıkarma gemisine yönelik saldırının Ukrayna Gizli Servisi ve Ukrayna Donanması’nca gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

Rusya: Saldırı engellendi

Rusya Savunma Bakanlığı ise limana yönelik saldırının engellendiğini savunmuştu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ''Bu gece Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, iki insansız deniz botu kullanarak, Rusya Silahlı Kuvvetleri'ne ait Novorossiysk donanma üstüne saldırı girişimde bulundu'' ifadesi yer aldı. Bakanlık açıklamasında, insansız botların imha edildiği bilgisi de yer aldı.

Rusya'nın tahıl anlaşmasından çekilmesinin ardından son haftalarda Karadeniz'deki çatışmalar arttı.