19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.07.2024 14:37 | Son Güncelleme: 13.07.2024 15:16

Öldüren kazada Alec Baldwin hakkındaki suçlamalar düştü

Rust filminin setinde kullandığı tabancanın ateş alması sonucu, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olduğu için kasıtsız adam öldürme suçundan yargılanan aktör Alec Baldwin hakkındaki suçlamalar düşürüldü
(Sonia Goydenko/The New York Times)
(Sonia Goydenko/The New York Times)

Aktör Alec Baldwin, Ekim 2021'de Rust filminin çekim provaları sırasında elindeki silahı ateşlemiş, merminin isabet ettiği görüntü yönetmeni Halyna Hutchins hayatını kaybetmiş, yönetmen Joel Souza ise yaralanmıştı. Kasıtsız adam öldürme suçundan yargılanan Baldwin hakkındaki suçlamalar düşürüldü. Kararın ardından gözyaşlarını tutamayan aktör suçlamalar ikinci kez düşürüldüğü için aktör bir daha yargılanmayacak. Baldwin'in avukatları, polis ve savcıların olayla bağlantılı olabilecek mermileri sakladığını iddia etti.

Davanın önemli bir boyutu, gerçek mermilerin nasıl sete geldiğiydi. Baldwin'in avukatları soruşturmadaki ve olay yerini inceleyen yetkililerin hatalarına odaklandı. Savcılar ise bu mermilerin olayla ilgili olmadığını ve Rust setinde bulunan mermilerle örtüşmediğini öne sürdü. Ancak yargıç, bu kanıtların Baldwin'in savunma ekibiyle paylaşılması gerektiğine karar verdi.

Gerçek mermilerin geldiği yer ortaya çıktı

Gerçek mermiler, bir olay yeri inceleme uzmanının mahkemede verdiği ifadede, emekli polis memuru Troy Teske'nin olayla ilgili olabilecek mermileri sete getirdiğini söylemesiyle tekrar gündeme geldi. Teske, daha önce kasıt olmadan ölüme sebebiyet verme suçlamasından hüküm giyen, filmin silah amiri Hannah Gutierrez-Reed'in üvey babasının arkadaşıydı. Bu ifadenin ardından yargıç mermilerle ilgili tanık ifadelerini ve soruşturmayı yürüten yetkililerin beyanlarını dinledi.