07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.08.2023 14:15 | Son Güncelleme: 25.08.2023 14:48

Peskov yanıtladı: Putin, Prigojin'in cenazesine katılacak mı?

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Yevgeni Prigojin'in cenaze törenine Putin'in katılıp katılmayacağı sorusuna "Şu anda son derece yoğun bir programı bulunuyor" diye yanıt verdi
Peskov yanıtladı: Putin, Prigojin'in cenazesine katılacak mı?

Wagner Başkanı Yevgeni Prigojin'in hayatını kaybettiği uçak kazasına dair soruları yanıtlayan Peskov, genetik inceleme raporu da dahil Prigojin'in vefatını doğrulayan bilirkişi inceleme sonuçlarının henüz hazır olmadığını söyledi. Devlet Başkanı Putin'in de dünkü açıklamasına bunu belirttiğini anımsatan Peskov, resmi sonuçlar elde edildiğinde yayınlanacağını ifade etti.

Peskov, Putin'in Prigojin'in cenaze törenine katılıp katılmayacağının sorulması üzerine de, bilirkişi incelemesi ile soruşturmanın ne kadar süreceğini bilmediklerini için bu konuda bir şey söylemenin henüz erken olduğunu kaydetti. Putin'in şu anda son derece yoğun bir programı bulunduğunun altını çizdi.

"Kremlin'in dahli olduğu iddiaları yalan"

Kremlin'in Prigojin'in öldüğü uçak kazasında dahli olabileceğine dair iddiaları da değerlendiren Peskov, bu iddiaların Batı'daki bilindik bir basın havuzundan çıktığının altını çizerek "Tüm bunlar kesinlikle yalan. Bu konuyu haberleştirirken elbette sadece gerçeklerin esas alınması gerekir" dedi.

Hindistan'daki G20 Zirvesi'ne katılmayacak

Bu arada Kremlin Sözcüsü, Putin'in 9-10 Eylül'de yapılacak G20 Zirvesi için Hindistan'a gitmeyeceğini söyledi. Peskov, Rusya liderinin zirveye katılım formatının daha sonra netleştirileceğini ekledi.

Kaynak: AA