19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 28.01.2023 13:27 | Son Güncelleme: 28.01.2023 14:21

Polis şiddeti sonucu ölen Tyre Nichols için Times Meydanı'nda protesto düzenlendi

ABD'de siyahi Tyre Nichols'un dikkatsiz araç kullandığı gerekçesiyle durdurulduktan sonra 5 polisin orantısız şiddeti sonucu hayatını kaybetmesine tepkiler büyüyor. New York Times Meydanı’ndaki protestolarda çok sayıda kişi gözaltına alındı, bir polis aracı zarar gördü
Polis şiddeti sonucu ölen Tyre Nichols için Times Meydanı'nda protesto düzenlendi

7 Ocak'ta polislerce dövülen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden FedEx sürücüsü olan siyahi Tyre Nichols'un darp edilmesine ilişkin görüntüler yayımlandı. Cuma gecesi yayınlanan görüntülerde Memphis Polis memurlarının 29 yaşındaki Nichols'u yumrukladıkları, tekmeledikleri ve copla dövdükleri görülüyor.

7 Ocak tarihli görüntüler polislerin, Nichols'u bir kavşakta trafik çevirmesiyle başlıyor. Polisler sürücüyü durdurduktan hemen sonra silahlarını siyahi adama yöneltiyor ve emirler yağdırıyor. Tyre Nichols ise "Sadece eve gidiyorum", "Hiçbir şey yapmıyorum" diyerek polislerden durmalarını istiyor. Yaklaşık 1 dakikalık görüntülerde Nichols'un polislere direniş göstermediği görülüyor. Daha sonra yüzüne biber gazı sıkılan Nichols, ayağa kalktıktan sonra kaçmaya başlıyor ve bir polis memuru tarafından şok tabancasıyla vuruluyor.


Şiddete maruz kaldıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Tyre Nichols için dün New York Times Meydanı’nda protesto düzenlendi. Protesto gösterileri sırasında çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Bir gösterici polis arabasının ön camını kırarak araca hasar verdi. Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden önceki gün Nichols'un ailesine taziyelerini ileterek, sükunet çağrısı yaptığını aktardı.