30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.11.2023 12:05 | Son Güncelleme: 22.11.2023 12:37

Politico: ABD, Gazze'deki insani aranın yaşanan vahşeti daha çok ortaya çıkarmasından endişeli

ABD merkezli yayın kuruluşu Politico, Joe Biden yönetiminin, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara verilecek insani aradan endişelendiğini yazdı. Biden yönetimi, gazetecilerin bölgeye erişmesiyle Gazze'deki vahşeti daha çok ortaya çıkarmasından tedirgin
Politico: ABD, Gazze'deki insani aranın yaşanan vahşeti daha çok ortaya çıkarmasından endişeli

Politico'nun haberinde, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara insani ara verecek uzlaşma konusunda ABD yönetiminin endişeli olduğu vurgulandı. Joe Biden yönetiminin, kendi partisi içinden gelen ateşkes çağrılarına kulak tıkayarak, esirlerin serbest kalmasını öncelik edindiği belirtilen haberde, esir takası tam anlamıyla gerçekleşene kadar ABD yönetiminin konuya ihtiyatlı yaklaştığı kaydedildi.

Haberde, Biden yönetiminin, Hamas'ın yenilmesi durumunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yönetiminin burası için planı konusunda da endişeli olduğu aktarıldı. Haberde, "Gazze'deki duraklamanın istenmeyen sonuçları hakkında Biden yönetimi içinde bir endişe hakim. Bu da duraklamayla gazetecilerin Gazze'ye erişiminin genişletilmesi, buradaki yıkımın daha net gözler önüne serilmesi ve İsrail hakkında halk görüşünün değişmesi" ifadeleri kullanıldı.

 

Kaynak: AA