19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.03.2023 18:02 | Son Güncelleme: 27.03.2023 18:04

Polonya mühimmat üretim kapasitesini artıracak

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ülkesinin Ukrayna'ya daha fazla destek olabilmek için mühimmat üretim kapasitesini artıracağını söyledi
Polonya mühimmat üretim kapasitesini artıracak

Morawiecki, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton ile Polonya'nın güneydoğusundaki Nowa Deba kasabasında bir araya geldi.

Avrupa'nın cephane anlamında daha fazla üretime ihtiyacı olduğunun altını çizen Morawiecki, "Stoklarımızı yenilemek istiyoruz. Bu bizim ana hedefimiz. Ayrıca cephane envanterimizi genişletmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Hedef Polonya'nın ekstra güvenli olması

Morawiecki, mühimmat üreticilerinin kapasitelerini artırmak için çalışmalar yapacaklarını belirterek, "Rusya her gün 20 bin ila 50 bin mermi ateşliyor. Ukrayna ise 'daha isabetli' de olsa 2 bin ila 6 bin arasında mermiyle karşılık veriyor. Yani hedef Polonya'nın ekstra güvenli olması için stokları yenilemek ve böyle bir kapasite oluşturmak" şeklinde konuştu.

Polonya'nın silah ve mühimmat üretiminde mükemmel yetkinliğe sahip olduğunu vurgulayan Morawiecki, "Thierry Breton ile anlaşmamız doğrultusunda Avrupa'dan gelecek parayı da kullanarak üretimi artırabileceğimiz için memnunum" dedi.

Kaynak: AA