10 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.02.2024 12:51 | Son Güncelleme: 15.02.2024 13:03

Putin ABD seçimleri için tercihini açıkladı: Biden daha deneyimli ve öngörülebilir

Rusya lideri Vladimir Putin, eski ABD Başkanı Donald Trump yerine ABD Başkanı Joe Biden’ı tercih ettiğini ifade ederek, “Daha tecrübeli biri ve öngörülebilir" dedi
Putin ABD seçimleri için tercihini açıkladı: Biden daha deneyimli ve öngörülebilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde ABD medyasına röportaj vermesinin ardından bu kez Rus medyasına konuştu. Kasım ayında yapılacak ABD seçimlerine ilişkin konuşan Putin, eski ABD Başkanı Donald Trump yerine ABD Başkanı Joe Biden’ı tercih ettiğini ifade etti.

Putin yaptığı şaşırtıcı açıklamalarda, "eski ekolden bir politikacı" olarak nitelendirdiği Başkan Joe Biden'ın yeniden seçilmesinin Rusya için, geçtiğimiz hafta sonu Rusya'yı savunmaya yeterince harcama yapmayan NATO üyelerine istediğini yapmaya teşvik edeceğini söyleyen eski Başkan Donald Trump'tan daha iyi olacağını söyledi. 

Putin, Rusya'nın "Amerikan halkının güven duyduğu herhangi bir ABD başkanıyla çalışacağını" da sözlerine ekledi. 71 yaşındaki lider, ayrıca Biden'ın 81 yaşında olmasının onu bu görevi yürütmek için "yetersiz" kılacağına inanmadığını söyledi ve Financial Times muhabirine göre "Hangimiz kafamızı bir yerlere çarpmadık ki?" diye ekledi.