29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.01.2024 11:25 | Son Güncelleme: 08.01.2024 11:36

Putin medyasında şüpheli ölümler

Kremlin fonlarıyla desteklenen Rus televizyonu Kuban’ın genel yayın yönetmeni 48 yaşındaki Zoya Konovalova, 'zehirlendikten' sonra ölü bulundu. Zoya, Putin'in Ukrayna'da yasadışı savaşa başlamasından bu yana yaşanan gizemli ölümler serisinin sonuncusu oldu
Putin medyasında şüpheli ölümler

Kremlin adına propagandaya varan haberler yapan bir başka yayın organının genel yayın yönetmen yardımcısı Anna Tsareva da (35) geçen ay ölü bulunmuştu.

Kuban editörünün cansız bedeninin yatak odasında, 52 yaşındaki eski kocası Andrey Gubatiyka'nın cesedinin de yakınlarda bulunduğu açıklandı. Ölümleri araştıran Rusya Soruşturma Komitesi sözcüsü, "Cesetlerin incelenmesi sırasında gözle görülür herhangi bir yaralanmaya rastlanmadı" dedi.

Zoya Konovalova

Televizyon kanalından, "İlk ölüm nedeni bilinmeyen bir maddeden zehirlenme" açıklaması yapıldı. TV şefinin Krasnodar kentindeki evinde "toz halinde madde" içeren bir plastik torba parçasının bulunduğu bildirildi. Ancak meslektaşları ve arkadaşları asla uyuşturucu kullanmayacağı konusunda ısrar etti. Kuban medya kuruluşu, Putin'in propaganda imparatorluğunun önemli bir dayanağı olan, devlet tarafından işletilen dev Tüm Rusya Devlet Televizyonu ve Radyo Yayıncılığı Şirketi'nin (VGTRK) bir parçası.

Anna Tsareva

Putin'in Ukrayna'yla savaşının başlamasından bu yana önde gelen Rusların düzinelerce gizemli ölümü bildirildi. Eylül 2022'de, Komsomolskaya Pravda'nın genel yayın yönetmeni ve genel müdürü olan 68 yaşındaki patronu Vladimir Sungorkin, boğulma belirtileri gösterdikten sonra "kalp krizinden" öldü.
Ölümü şüpheli görüldü.

Rusya daha önce VGTRK'nın önde gelen sunucularından Vladimir Solovyov'un Ukrayna tarafından bir suikast girişiminde hedef alındığını iddia etmişti.