19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.08.2024 09:10 | Son Güncelleme: 23.08.2024 13:27

Putin'in casus endişesi: Ukrayna sınırındaki Ruslara flört uygulamalarını yasakladı

Rusya lideri Vladimir Putin, casus korkusu nedeniyle Rusların Ukrayna sınırına yakın flört uygulamalarını kullanmasını yasakladı. Putin Ukraynalı casusların sırlarını çalmaya çalışmasından korkuyor
Putin'in casus endişesi: Ukrayna sınırındaki Ruslara flört uygulamalarını yasakladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukraynalı casusların istihbarat toplamak için kullanacağı korkusuyla Ukrayna sınırı yakınlarında yaşayan Rusların flört uygulamalarını kullanmasını yasakladı. Ukrayna, Putin'in yaptığı cüretkâr bir hamlenin ardından şu anda Rusya topraklarının bir bölümünü işgal altında tutuyor. Kremlin Bilgi Teknolojilerinin Yasadışı Kullanımıyla Mücadele Dairesi, hepsi de Ukrayna'ya sınır olan üç Rus bölgesi Kursk, Belgorod ve Bryansk'ta yaşayan insanlara uygulama yasağı getirdi.

Bu bölgelerdeki askerler de, aralarında ülkenin en büyüğü olan popüler Rus arkadaşlık sitesi Mamba'nın da bulunduğu çöpçatanlık sitelerindeki kadınlar tarafından tuzağa düşürülme tehlikesine karşı uyarıldı.  Hükümetten yapılan açıklamada, “Online randevu hizmetlerinin kullanılması kesinlikle tavsiye edilmemektedir” uyarısında bulunuldu. 

"Yabancılardan gelen bağlantıları açmayın"

Sınır bölgelerindeki Ruslara arabalarındaki araç kamerası kayıt cihazlarındaki videoları yayınlamamaları söylendi. Bunlar Ukrayna ordusu tarafından 'ekipman ve personel hareketlerini hesaplamak için' kullanılabilir. Putin'in güvenlik ajanlarına ve askeri personeline popüler mesajlaşma programı Telegram'ın belirli işlevlerini devre dışı bırakmaları ve 'yabancılardan gelen bağlantıları açmamaları' konusunda uyarı yapıldı. Ayrıca bir arkadaşlarının ya da akrabalarının FSB güvenlik servisi görevlisi ya da silahlı kuvvetler mensubu olduğunu gösterebilecek tüm fotoğraf ve videoları silmeleri emredildi.

Bu uyarılar, Ukrayna'nın, Vladimir Putin'in Şubat 2022'de başlattığı işgalden bu yana Moskova'ya yönelik en büyük insansız hava aracı saldırısı olduğuna inanılan saldırıyı başlatmasından sadece birkaç gün sonra gerçekleşti. Rus yetkililer Moskova'ya uçan 11 insansız hava aracını düşürdüklerini ve sınır bölgesi Bryansk üzerinde 23, Belgorod bölgesi üzerinde altı, Kaluga bölgesi üzerinde üç ve Kursk bölgesi üzerinde iki insansız hava aracını daha savuşturmak zorunda kaldıklarını söyledi. Moskova'da üç havaalanı geçici olarak kapatılmak zorunda kalındı ancak Belediye Başkanı Sergei Sobyanin'e göre herhangi bir can kaybı ya da binalarda önemli bir hasar belirlenmedi.