19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.09.2024 10:45 | Son Güncelleme: 04.09.2024 11:21

Putin'in müttefiki araştırmacılara emir verdi: Rusya gençlik iksirinin peşinde

Yaklaşık 25 yıldır iktidarda ve bir süre daha koltuğunu devretmemeye kararlı olan Rus lider Vladimir Putin'in için yaşlanmayı önleyen tedaviler önem taşıyor. The Times'a göre 72 yaşına girecek olan Putin'in yakın müttefiki Rus bilim insanlarına gençleştirici araştırmalarını hızlandırmayı emretti
Putin'in müttefiki araştırmacılara emir verdi: Rusya gençlik iksirinin peşinde

Rusya'da erkekler için ortalama yaşam süresinin 67 olmasına rağmen, 72 yaşına girecek olan Rus lider Vladimir Putin ve çevresindeki üst düzey yetkililerin çoğu aynı yaşta. Bu da bir süre daha iktidarda kalması beklenen Putin için yaşlanmayı geciktirecek tedavilerin önemli olduğu anlamına geliyor.

Rusya Sağlık Bakanlığı, araştırma enstitülerinden bilişsel ve duyusal bozukluklar, hücresel yaşlanma ve osteoporozun yanı sıra bağışıklık sistemlerini güçlendirmeye yönelik çabalarını mümkün olan en kısa sürede rapor etmelerini istedi. Meduza web sitesine göre bir araştırmacı, “Tüm gelişmelerimizi acilen göndermemiz istendi" dedi. Bakanlık ayrıca 3D biyo-baskı konusuna da ilgi duyuyor. Bu teknoloji bir gün doktorların talebi üzerine organ ve doku “basılmasına" yardımcı olacağının umulduğu yeni bir sistem.

Putin'in müttefiki talep etti

Yaşlanma karşıtı araştırmanın aciliyeti, Putin'in yakın arkadaşlarından biri olan Mikhail Kovalchuk'un rapor edilen katılımıyla ilişkilendirildi. 77 yaşındaki Kovalchuk, Rusya'nın Kurchatov nükleer araştırma enstitüsünün başkanı ve Rusya Bilimler Akademisi'nin önde gelen bir üyesi. Ayrıca Putin'in endokrinolog olan en büyük kızı Maria Vorontsova'nın da dahil olduğu devlet destekli bir genetik araştırma programını yönetiyor. Bir Kremlin kaynağı, “Kovalchuk sonsuz yaşam için deli oluyor ve [bu fikirle] başkana koştu” dedi. Ulusal tıbbi araştırma merkezindeki bir çalışan da Kovalchuk ya da Putin'in yaşam süresinin uzatılmasına yönelik araştırmaların teşvik edilmesinde rol oynadığını öne sürdü. Adı açıklanmayan araştırmacı, “Büyük patron görevi belirledi ve yetkililer bunu mümkün olan her şekilde uygulamak için acele ediyor” dedi.

Kovalchuk'un komplo teorileri

Kovalchuk, yaşlanmaya çare bulma konusundaki belirgin takıntısının yanı sıra, Batılı ülkelerin sadece etnik Rusları etkileyecek biyolojik silahlar geliştirdiğini öne sürdü. Ayrıca ABD'yi, öz farkındalığı sınırlı olan yapay bir “hizmet insanı alt türü” yaratmakla suçladı. Putin'in Kovalchuk'un komplo teorileriyle ilgili inançlarının çoğunu paylaştığı söyleniyor. Kovalchuk'un küçük kardeşi Yury Kovalchuk, Putin'in kişisel bankacısı olarak bilinen bir medya ve finans kralı olmasının yanı sıra Putin'i Ukrayna'yı işgal etmeye teşvik ettiğine inanılıyor.

Yıllardır Putin'in Parkinson ve hatta kanser hastası olduğuna dair söylentiler var ama ciddi bir hastalığı olduğuna dair hiçbir belirti yok. En kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanmasına rağmen Putin'in Sibirya kızıl geyiklerinin kesilmiş boynuzlarının kanından elde edilen bir özle düzenli olarak banyo yaptığı söyleniyor. Banyo yapanlar bu özün gençleştirici gücü olduğuna ve erkeklik gücü için harikalar yaratabileceğine inanıyor. Boynuzlar yılda bir kez canlı geyiklerden kesiliyor.

Ünlü araştırmacının ölümü

Ocak ayında, Rusya'nın longevity konusunda en iyi araştırmacılarından biri olan Profesör Vladimir Khavinson 77 yaşında St Petersburg'da öldü. Rusya Biyoregülasyon ve Gerontoloji Enstitüsü'nün başkanı olan Khavinson, Leonid Brejnev gibi Sovyet liderleri tarafından alındığını iddia ettiği gençleştirici ilaçlarıyla tanınıyordu. Rusya parlamentosunun üst kanadının başkanı Valentina Matviyenko ve Putin'in sevgilisi olduğu söylenen Alina Kabaeva'nın da bu ilaçları kullandığına inanılıyor. Putin'in bunları kullanıp kullanmadığı belli değil. Eleştirmenler ilaçların etkili olduğuna dair hiçbir kanıt olmadığını söylüyor.

İnsan ömrünü uzatmanın yollarını arayanlar sadece Rus devlet destekli araştırmacılar değil. Rus multimilyoner Dmitry Itskov, 2035 yılına kadar bireysel bir bilinci yapay bir taşıyıcıya aktararak insan ömrünü süresiz olarak uzatmayı amaçlayan bilimsel bir projeyi finanse etti. Komşu Kazakistan'da, eski Sovyet devletinin eski lideri Nursultan Nazarbayev, 2010 yılında bilim insanlarını ölümsüzlüğün sırlarını çözmeye çağırdı. Ancak şu anda 84 yaşında olan Nazarbayev hala gençlik iksirini bekliyor.