29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 01.11.2022 10:57 | Son Güncelleme: 01.11.2022 11:46

Rus milyarder ve bankacı Oleg Tinkov Rus vatandaşlığından ayrıldı

20 milyon müşterisi bulunan Tinkoff Bankası’nın kurucusu 54 yaşındaki milyarder Oleg Tinkov Rus vatandaşlığından ayrıldığını duyurdu. Tinkov açıklamasında, "Masum insanları öldüren faşist bir ülke ile bağdaştırılamam. Bu pasaportu elimde tutmaya devam etmek benim için utanç kaynağı" dedi
Rus milyarder ve bankacı Oleg Tinkov Rus vatandaşlığından ayrıldı

Rusya’nın Forbes en zenginler listesinde bulunan bir milyarder daha Rus vatandaşlığından ayrıldığını duyurdu. Rusya’nın en zengin iş insanlarından ünlü Tinkof Bank’ın kurucusu Oleg Tinkov, Rus vatandaşlığından çıktı. Oleg Tinkov, 1996'dan beri ABD vatandaşlığına sahipti, ancak 2013'te bundan vazgeçmişti.

"Bu pasaport benim için utanç kaynağı"

Tinkov, Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımda, Rusya vatandaşlığı sonlandırdığını gösteren bir sertifika paylaştı ve üzerine şunları yazdı, “Barışçıl komşusuyla savaş başlatan ve masum insanları öldüren faşist bir ülke ile bağdaştırılamam. Bu pasaportu elimde tutmaya devam etmek benim için utanç kaynağı. Umarım diğer Rus iş insanları da beni takip eder, bu da Putin rejimini ve ekonomisini zayıflatır. Ve sonunda onu yenilgiye uğratır. Putin’in Rusyası’ndan nefret ediyorum ama bu çılgın savaşa açıkça karşı duran tüm Rusları seviyorum!” 

31 Ekim’de Revolut çevrimiçi bankasının kurucusu milyarder Nikolay Storonsky Rus vatandaşlığından ayrılmış, ekim ayının başlarında ise Rusya doğumlu ve aynı zamanda İsrail vatandaşı milyarder girişimci Yuri Borisovich Milner, Rusya vatandaşlığından çıktığını açıklamıştı. Storonsky'ın adımı babasının bu ayın başlarında Ukrayna hükümeti tarafından Gazprom Promgaz'ın genel müdürü rolü nedeniyle yaptırımla karşılaşmasından sonra geldi. Oleg Tinkov ile birlikte Rus vatandaşlığından çıkan oligark sayısı 5 oldu.