27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.11.2022 20:24 | Son Güncelleme: 18.11.2022 20:27

Rusya Dışişleri: Brittney Griner ve Viktor Bout takas edilebilir

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, ABD ve Rusya arasında devam eden mahkum takası görüşmelerinin olumlu ilerlediğine değinerek basketbol yıldızı Brittney Griner ile silah tüccarı Viktor Bout'un takas edilebileceğini söyledi
Rusya Dışişleri:  Brittney Griner ve Viktor Bout takas edilebilir

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov bugün yaptığı açıklamada, Rus silah tüccarı Viktor Bout ve Amerikalı basketbol yıldızı Brittney Griner'a dair ABD ve Rusya'nın devam eden esir değişimi müzakerelerinden olumlu bir sonuç beklediğini söyledi. 

Ryabkov gazetecilere verdiği demeçte, Bout'un muhtemelen Griner'ı da içeren bir anlaşmayla Rusya'ya dönmesi ihtimalinin güçlendiğini belirterek “Somut bir anlaşmaya varacağımız an gelecek” dedi. BBC'ye göre Ryabkov'un yorumları, bir Amerikalı veya Rus yetkilinin, Bout'un Griner'ı ABD'ye iade etme takasının bir parçası olacağına dair kamuoyuna açık ilk açıklamaları oldu. Forbes ilk olarak Mayıs ayında ABD'nin Bout'u Griner ile değiştirmeyi teklif ettiğini yazdı.

Griner'ın avukatları Maria Blagovolina ve Alexander Boykov dün yaptıkları açıklamada Griner’ın Mordovia’daki IK-2 ceza kolonisine nakledildiğin söyledi ve basketbol yıldızının ortama uyum sağlarken güçlü kalmaya çalıştığını belirttiler. 

9 yıl ceza aldı

Rus yetkililer Griner'ı ilk olarak Şubat ayında, WNBA yıldızı WNBA sezonunun dışında ülkenin basketbol liginde oynamak için seyahat ederken bagajında ​​bir esrar ürünü bulduktan sonra gözaltına aldı. ABD, Ağustos ayında dokuz yıl hapis cezası almasına rağmen Griner'ın haksız yere hapsedildiğini düşünüyor. Griner'in cezasını kısaltmak için yaptığı itiraz geçen ay reddedildi.