28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 04.08.2022 11:12 | Son Güncelleme: 04.08.2022 11:35

Rusya’daki mağazalarını kapatmaya hazırlanan H&M’de müşteriler kuyruğa girdi

Birçok marka savaş nedeniyle Rusya'daki faaliyetlerini durdurdu. H&M, Rusya'dan tamamen ayrılmadan önce mallarını boşaltmak için mağazalarını yeniden açtı. Moskova’da müşteriler uzun kuyruklar oluşturdu
Rusya’daki mağazalarını kapatmaya hazırlanan H&M’de müşteriler kuyruğa girdi

H&M, Ikea ve Nike gibi markalar Rusya’daki faaliyetlerini askıya aldı ancak H&M, Rusya pazarından tamamen ayrılmadan önce mallarını satmak için yeniden açıldı ve bu durum şirkete yaklaşık 170 milyon sterline mal oldu. Moskova’da, müşteriler H&M’den son ürünlerini almak sıraya girdi. 

Müşteri Ekaterina,”Bunun olmasının nedeni korkunç. H&M olmadan nasıl idare edeceğiz, her şey anlamsız” dedi. Mobilya devi IKEA, yalnızca çevrimiçi satış için yeniden açıldı, ancak H&M müşterilerinin bir süre daha alışveriş yapmaya izin vermeyi seçti.

H&M'in altıncı en büyük pazarı olan Rusya'dan çıkışın şirkete yaklaşık 200 milyon dolara mal olması ve 6.000 çalışanı etkilemesi bekleniyor. Marka konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti. 

Temmuz ayında bir şirket sözcüsü, H&M'in Rusya'da kalan envanteri satmak için Ağustos ayında fiziksel mağazalarını geçici olarak yeniden açacağını duyurmuştu. Dünyanın en büyük ikinci moda perakendecisi olan H&M, ülkedeki 170 fiziksel mağazasını kiralıyor ve doğrudan işletiyordu.