20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.08.2024 14:17 | Son Güncelleme: 10.08.2024 14:23

Rusya'dan Bild'e tepki: En iyi tanklarımızı Almanya'ya götürmek için her şeyi yapacağız

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Bild gazetesinde Alman tanklarının Rus topraklarına döndüğü yorumu yapılan makaleye sert yanıt verdi.
Rusya'dan Bild'e tepki: En iyi tanklarımızı Almanya'ya götürmek için her şeyi yapacağız

Medvedev, X'ten yaptığı paylaşımda, Bild gazetesinde yayımlanan, "rövanşist" sözüyle nitelendirdiği makaledeki "Alman tanklarının Rus topraklarına döndüğü" yorumuna karşılık, Berlin'de yer alan Federal Meclisin (Reichstag) önündeki meydana en iyi Rus tanklarını gönderme tehdidinde bulundu.

Dmitriy Medvedev, "Alman gazetesi Bild, Alman tanklarının Rus topraklarına geri dönüşünü gururla duyurduğu rövanşist bir makale yayımladı. Buna karşılık, en yeni Rus tanklarını Platz d. Republik'e götürmek için her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Almanya'nın tanınmış tabloid gazetelerinden Bild, "Rusya'daki Alman tankları Putin'i öfkelendiriyor" başlıklı haberinde, Kursk'a düzenlenen saldırılarda Alman yapımı Marder piyade muharebe araçlarının kullanıldığını öne sürdü.

Haberde, Rusya Savunma Bakanlığı'nın perşembe günü paylaştığı videolarda, Kremlin ordusuna ait Lancet drone'larıyla vurulan zırhlıların Marder olduğu iddia edildi. Bild muhabiri Julian Ropcke, Twitter hesabından paylaştığı gönderiye videoyu ekleyerek üç zırhlı aracın da imha edildiğini öne sürdü.


Almanya Federal Meclisi Savunma Komisyonu Başkanı Marcus Faber, Berliner Morgenpost'a açıklamasında şunları söyledi: Bunlar, Ukrayna'ya transfer edildikten sonra onların silahları haline geldi. Bu durum, Leopard 2 tankları da dahil tüm ekipmanlar için geçerlidir. Rusya ve Ukrayna topraklarını "savaş bölgesi" diye niteleyen Faber, silahların kullanımının uluslararası yasaları ihlal etmediğini savundu.

 

Almanya Savunma Bakanlığı'ndan Bild'e gönderilen yazılı açıklamada da "Alman hükümetinin amacı, Rus saldırganlığına karşı Ukrayna savunmasını desteklemektir" dendi. Münih Federal Silahlı Kuvvetler Üniversitesi'nden askeri analist Carlo Masala ise Ukrayna ordusunun Alman zırhlılarını Berlin yönetimine danışmadan Rus toprağına soktuğunu ileri sürdü. Akademisyen, Putin'in "çok öfkeli olduğunu, bunu hakaret olarak algılayacağını ama sert bir eylemle karşılık vermeyeceğini" iddia etti Solcu parlamenter Sahra Wagenknecht ise Alman tanklarının Rus toprağına girmesinin "çok tehlikeli bir durum oluşturduğunu" savunuyor.

Rus devletine ait medya kuruluşu RT, gelişmeleri "Alman ağır zırhlıları 80 yıl sonra Kursk topraklarına geri döndü" başlığıyla servis etti. II. Dünya Savaşı'nda 1943'te Nazi Almanyası ve Sovyetler Birliği arasında yaşanan Kursk Muharebesi, tarihteki en büyük tank savaşlarından biri olmuştu. Bir aydan fazla süren çatışmalar Kızıl Ordu'nun zaferiyle sonuçlanmıştı.