24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.12.2022 18:45 | Son Güncelleme: 28.12.2022 18:54

Sam Bankman-Fried, Ghislaine Maxwell için çalışan özel dedektifi tuttu

Sam Bankman-Fried, seks ticareti davasında 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Ghislaine Maxwell’in özel dedektifini tuttu. 250 milyon dolarlık kefaletle serbest bırakılan Bankman-Fried, dedektif Jimmy Harkins, ile birlikte görüntülendi
Sam Bankman-Fried, Ghislaine Maxwell için çalışan özel dedektifi tuttu

FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, yakın çevresi tarafından çok acımasız olarak anılan özel dedektif Jimmy Harkins’i tuttu. DailyMail’in haberine göre geçen hafta Jimmy Harkins’in yardımıyla 250 milyon dolarlık kefaletle serbest bırakılan Bankman-Fried, mahkeme çıkışı Harkins ile birlikte görüntülendi. 

New York Polis Departmanı’nda 20 yılı aşkı bir süre dedektif olarak çalışan Harkins daha önce Calvin Kleins, John Gotti Jr. için çalıştı. Ayrıca Martin Scorcese’in The Irishman filminde de bir polisi canlandırdı. 

Harkins, büyük ceza davalarında müvekkillerine yardımcı olan gizli bilgileri bulmasıyla ünlü. Harkins, Ghislaine Maxwell için de çalıştı. Ayrıca Maxwell'in avukatlarından biri olan Christian Everdell, Bankman-Fried'in hukuk ekibinde de yer alıyor. New York'un ünlü kefalet memuru Ira Judelson, Harkins'i yaptığı işte en iyisi olarak nitelendirdi. Judelson, “Jimmy’yi 15 yıldır tanıyorum ve her zaman birlikte çalıştık. O gerçek bir av köpeği” dedi. 

Sadece 100 bin doları mı var?

30 yaşındaki Bankman-Fried, FTX'i milyonlarca dolarlık mülk satın almak ve büyük siyasi bağışları finanse etmek için kişisel kumbarası gibi kullandığı federal dolandırıcılık suçlamalarından kurtulmak cephaneliğindeki her araca ihtiyaç duyacak. Eski CEO için yapılan kefalet, ABD tarihindeki en büyük mahkeme öncesi ödenen tutar olarak anıldı. Ayrıca daha önce yalnızca 100 bin doları olduğunu öne süren Bankman-Fried, pahalı bir hukuk ekibi topladı. 

Bankman-Fried’ın servetine dair sorular, mahkemeye kadar kalmayı kabul ettiği ailesinin 4 milyar dolarlık evine giderken New York’tan California’ya business sınıfında uçarken görüldüğünde de yeniden ortaya atıldı.